Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Σταδιακή αισθητή άνοδο του υδραργύρου- Κύμα καύσωνα το Π-Σ-Κ με θερμοκρασίες κατά τόπους άνω των 43°C

Οι θερμές-καυτές αέριες μάζες της Β. Αφρικής θα κινηθούν σταδιακά από αύριο Πέμπτη προς την περιοχή μας, ενώ κύμα Καύσωνα θα έχουμε την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τοπικά και τους 44°C




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 29/6/17 :

Για αύριο, περιμένουμε καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες σε όλη την χώρα, με ηλιοφάνεια, και μόνο το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης, υπάρχει κάποια μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να σημειωθεί κάποια μπόρα μικρής διάρκειας..


Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο και το Β. Αιγαίο Ν ελαφρώς στο Β. Ιόνιο ΝΑ 3-5 μπ, στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν ΒΔ 3-5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο, θα ανέβει το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά 40 με 41 βαθμούς, στα ορεινά και στα νησιά στους 32 με 35 βαθμούς. Όσον αναφορά στις ελάχιστες τιμές και αυτές θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο.



Αττική : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά το απόγευμα Ν-ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 24 έως 39 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια. Λίγα σύννεφα το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι ΝΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 36-37 βαθμούς. Στο εσωτερικό της περιφέρειας, η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς πιο υψηλή..


Την Παρασκευή(30/6) αλλά και το Σαββατοκύριακο(1-2/7) περιμένουμε συνθήκες ισχυρού Καύσωνα στην χώρα με την θερμοκρασία να φτάνει στα πεδινά ηπειρωτικά τους 40 με 43 και τοπικά 44 βαθμούς κελσίου. Στα ορεινά και στα νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 36 και 38 βαθμών. **Ωστόσο στο εσωτερικό της Λέσβου, στο εσωτερικό των Δωδεκανήσων και της Κρήτης δεν αποκλείεται να παρατηρήσουμε και 40 με 41 βαθμούς κελσίου.** Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν Β-ΒΔ 3-5 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ, το Σάββατο Β-ΒΑ 4-5 και τοπικά στο Ν. Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ την Κυριακή από το βράδυ στο Ιόνιο και το ΒΔ Αιγαίο θα στραφούν σε ΒΔ 5-7 μποφόρ. Παράλληλα την Κυριακή το βράδυ δεν αποκλείεται στην Κ. Μακεδονία να σημειωθούν μπόρες/τοπικές καταιγίδες. Υποχώρηση του έντονου κύματος καύσωνα περιμένουμε από την Δευτέρα(3/7) με την παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων σε όλη την χώρα, με αποτέλεσμα την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 8 με 10 τοπικά βαθμών..
                                         
                           Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου