Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία την Πέμπτη-Παρασκευή, χωρίς να λείπουν και οι τοπικές βροχές

Ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τις επόμενες ώρες καθώς και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) κυρίως την κεντρική-βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά κατά την διάρκεια της νύχτας απόψε στην Κ-Α Μακεδονία, την Χαλκιδική και την Θράκη και αύριο κατά την διάρκεια της ημέρας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 15/6/17 :

Για αύριο, αρχικά τις πρωινές ώρες στην Χαλκιδική, στην νότια Θράκη, στο Θρακικό, στις Β Σποράδες και πιθανόν στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες/τοπικές καταιγίδες οι οποίες προς το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά, η οποία προς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και κυρίως αυτά της Κ-Β Ελλάδας θα πυκνώσει και θα σημειωθούν όμβροι ή καταιγίδες, οι οποίες στην Δ. Μακεδονία, στην Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Κ. Στερεά δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν..
Άνεμοι: Δ-ΒΔ 3-5 και τοπικά στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου 6 μποφόρ, ενώ στο Κ-Β Αιγαίο μέσα στην ημέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε Β με την ίδια περίπου ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, θα κυμαίνεται γύρω στους 32 με 34 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά(κυρίως στην αν. Πελοποννήσο), στο Αιγαίο στους 29 με 31 και στα ορεινά στους 26 με 29 αντίστοιχα..

Αττική : Αρχικά ηλιοφάνεια, προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες/τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού. Άνεμοι ΒΑ στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Άστατος καιρός κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα με τοπικές μπόρες/καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 23 έως 27 βαθμούς.

Την Παρασκευή(16/6) απογευματινές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι Β 3-5 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο(17/6) ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες με αυτές της Παρασκευής, δηλαδή με απογευματινές μπόρες/καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ωστόσο το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά τμήματα και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι ΒΔ μόνο στο Καρπάθιο θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια. Τέλος την Κυριακή(18/6) σύμφωνα τουλάχιστον με τα τελευταία στοιχεία βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική και την βόρεια χώρα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο..

                         Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου