Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Απογευματινή αστάθεια την Τετάρτη-Πέμπτη στα ηπειρωτικά, χωρίς να λείπουν οι τοπικές βροχές και στην νότια χώρα- Σχεδόν σε κανονικές για την εποχή οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Ατμοσφαιρική διαταραχή στην Ν. Ιταλία, κινείται το επόμενο εικοσιτετράωρο(Τετάρτη) Α-ΒΑ και θα επηρεάσει την χώρα μας με τοπικές βροχές αρχικά στην Ν-ΝΔ Ελλάδα, ενώ στην κεντρική και την βόρεια χώρα, περιμένουμε συνθήκες αστάθειας το μεσημέρι/απόγεμα. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα στα πελάγη.
Πηγή φωτογραφιάς : NORTHMETEO 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 7/6/17 :

Για αύριο Τετάρτη, αρχικά στην ΝΔ Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Ν. Ιόνιο προβλέπονται τοπικές βροχές ίσως και σποραδικές καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, που το βράδυ στις Κυκλάδες και την Κρήτη δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές. Το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, θα χουμε συνθήκες αστάθειας με όμβρους/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Α-ΒΑ 3-5 και στο Ν. Ιόνιο 6 μπ.
Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 31 με 33 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 28 με 31 και στα ορεινά στους 25 με 27 βαθμούς.

Αττική : Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Α 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Τοπικές μπόρες/καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Την Πέμπτη(8/6) τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και το μεσημέρι/απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι Β όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν από το απόγευμα τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Την Παρασκευή(9/6) και το Σάββατο(10/6) θα περιοριστεί η αστάθεια στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας, αλλά δεν θα λείψει τελείως. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο..

                      Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου