Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Περιορίζονται οι απογευματινές μπόρες στα ορεινά και ανεβαίνει σταδιακά αισθητά ο υδράργυρος κυρίως από την Πέμπτη

Ομαλό πεδίο υψηλών πιέσεων κινείται από την υπόλοιπη κεντρική και νοτιοδυτική Ευρώπη προς την περιοχή μας , κι αυτό θα χει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν σημαντικά οι βροχές τις επόμενες ημέρες στον Ελλαδικό χώρο και η θερμοκρασία να παρουσιάσει σταδιακή αισθητή άνοδο, η οποία γίνει αισθητή από την Πέμπτη.. Θα συνεχιστεί δυστυχώς το έντονο κύμα Καύσωνα στην Ιβηρική Χερσόνησο καθ'ολη την διάρκεια της εβδομάδας..





Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 20/6/17 :

Αρχικά τις πρωινές-προ-μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα Βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά, η οποία το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά τοπικά θα πυκνώσει και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Από το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα χουν σημειωθεί, θα σταματήσουν..



Άνεμοι: Δ-ΒΔ 3-4 στο Ιόνιο, στο Αιγαίο 4-6 και τοπικά στα Νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.



Θερμοκρασία: Σε σταδιακή άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στα ορεινά στους 24 με 26 και στο Αιγαίο στους 26 με 28.



Αττική : Αρχικά ηλιοφάνεια, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις προ-μεσημβρινές/μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αρχικά ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα συννεφιάσει τοπικά και είναι πιθανό κυρίως στα ορεινά Χαλκιδικής να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι ΒΔ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς. 



Το Τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής(21-23/6) θα κυλίσει με καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τα απογεύματα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ίσως σημειώνονται παροδικές μπόρες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ΒΔ έως 6 το πολύ μποφόρ. Ενώ η θερμοκρασία μέρα με την ημέρα θα τραβά την ανηφόρα φτάνοντας την Παρασκευή στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 τοπικά βαθμούς κυρίως στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                           Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου