Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται η αστάθεια την Τρίτη-Τετάρτη στα ηπειρωτικά, περιορίζεται τελείως από την Πέμπτη και ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία- Κύμα Καύσωνα το ερχόμενο Π-Σ-Κ

Θα διατηρηθεί και την Τρίτη η απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, θα περιοριστεί σημαντικά από την Τετάρτη, ενώ κύμα Καύσωνα περιμένουμε το ερχόμενο Π-Σ-Κ..(30-2/7) με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά σε όλη την χώρα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 27/6/17 :

Για αύριο, περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά, και κυρίως στα ορεινά της αν. ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης δεν αποκλείεται να σημειωθούν όμβροι ή τοπικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.


Άνεμοι: Δ-ΒΔ 2-4 τοπικά στο Αιγαίο 5 και στο Καρπάθιο 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 34 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς, στα ορεινά και στα νησιωτικά τμήματα στους 29 με 32..


Αττική : Αρχικά ηλιοφάνεια, το μεσημέρι/απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα δυτικά-βόρεια του νομού. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αρχικά ηλιοφάνεια, το μεσημέρι/απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και στα γύρω ορεινά (με έμφαση προς την Χαλκιδική) θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ασθενείς, θαλάσ. αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.


Την Τετάρτη(28/6) μόνο στα ΒΑ ορεινά θα σημειωθούν παροδικές μπόρες στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη(29/6) περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό,η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο γύρω στους 38 με 40 τοπικά βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά. Τέλος το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή(30-2/7) περιμένουμε ένα κύμα Καύσωνα από την Β. Αφρική το οποίο κατά τόπους θα είναι ισχυρό, μέγιστες θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά θα είναι οι 41 με 42 βαθμοί, τοπικά όμως θα δούμε κυρίως στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές 43 με 44 βαθμούς. Στα ορεινά και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι κατά 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλή.
Νεώτερα για τον επικείμενο αυτόν καύσωνα στα επόμενα δελτία μας..

Καλή εβδομάδα σε όλους !!
                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου