Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη- Δεν θα λείψουν και οι τοπικές μπόρες από κάποια τμήματα

Ατμοσφαιρική διαταραχή στην ΝΑ Ελλάδα(Δωδεκάνησα) το επόμενο εικοσιτετράωρο(Τρίτη) θα δώσει τοπικές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 13/6/17 :

Ηλιοφάνεια προβλέπεται για αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις στις ανατολικές και νότιες περιοχές, με τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Κ-Α Κρήτη και προς το μεσημέρι/απόγευμα στο Καρπάθιο και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες προς το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δ-ΒΔ 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο(κυρίως στο Κεντρικό) 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, γύρω στους 30 με 33 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά, στους 28 με 31 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται στους 26 με 28 βαθμούς.

Αττική : Ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι Β 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις το μεσημέρι/απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Την Τετάρτη(14/6) η ημέρα αρχικά θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο προς το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και προς το βράδυ στην Κ. Μακεδονία θα σημειωθούν μπόρες/τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ΒΔ μόνο στο Καρπάθιο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 τοπικά βαθμούς. Κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη(15/6) και μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Χαλκιδική, στην Θράκη και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου οι οποίες προς το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας ίσως σημειωθούν παροδικές μπόρες. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Την Παρασκευή(16/6) απογευματινές μπόρες ίσως σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά..

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου