Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Αρκετή ζέστη το Σ/Κ αλλά και την επόμενη εβδομάδα / Χωρίς να λείπουν και οι μπόρες κυρίως από την Κυριακή στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα

Θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα η αρκετή ζέστη, με την θερμοκρασία να φτάνει στα πεδινά ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά ίσως τους 38°C



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 24/6/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός στην χώρα μας, ωστόσο το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά, και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως αυτά της Κεντρικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.


Άνεμοι: Δ-ΒΔ 3-5 και τοπικά στο Καρπάθιο οι ριπές 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 34 με 36 και τοπικά 37 με 38 βαθμούς, στα ορεινά και στο Αιγαίο στους 29 με 32..


Αττική : Ηλιοφάνεια, τοπικές συννεφιές το μεσημέρι/απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι, ασθενείς θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια, το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι αρχικά ΒΔ 3-4 και βαθμιαία Ν με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 23 έως 35 και στο εσωτερικό της περιφέρειας έως 37 βαθμούς.


Την Κυριακή(25/6) γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά κυρίως της Δ-ΒΔ χώρας θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία γύρω στους 35 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικά έως 38. Στα ορεινά και στα νησιωτικά τμήματα γύρω στους 30 με 33 βαθμούς. Την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη(26-28/6) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αρχικά στην χώρα μας, και μόνο το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειώνονται τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι Β-ΒΔ τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία την Δευτέρα-Τρίτη θα σημειώσει μικρή κάμψη στην ανατολική και την νότια Ελλάδα λόγω της μικρής ενίσχυσης του βοριά στο Αιγαίο στην υπόλοιπη χώρα χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Ενώ σταδιακή εξασθένηση του μελτεμιού και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Τετάρτη και στην συνέχεια..

Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                         Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου