Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Περισσότερες μπόρες/καταιγίδες την Παρασκευή- Παράλληλα νέα αλλαγή του καιρού θα χουμε από την Κυριακή με αρκετές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Περισσότερες θα είναι οι βροχές την Παρασκευή στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση..




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 16/6/17 :

Αρχικά στην Θεσσαλία και την Μακεδονία, και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά(πλην ΝΔ Πελοποννήσου- Θράκης) θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, κυρίως στην Δ. Μακεδονία, την Θεσσαλία και πρόσκαιρα την Κ-Α Στερεά και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρο-ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα..
Άνεμοι: Δ-ΒΔ 3-5 μπ, ΒΑ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με την ίδια ένταση..
Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 27 με 31 βαθμούς, στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Δ. Πελοπόννησο τους 31 με 32, στο Αιγαίο στους 28 με 31 αντίστοιχα και στα ορεινά γύρω στους 23 με 25 βαθμούς..



Αττική : Λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά την διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά-βόρεια του νομού. Άνεμοι ΒΑ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αρχικά μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά την διάρκεια της ημέρας θα περιοριστούν στα ορεινά και βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 22 έως 26 βαθμούς.

Το Σάββατο(17/6) αρχικά η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά τμήματα, από το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια περιμένουμε μπόρες/τοπικές καταιγίδες οι οποίες προς το βράδυ θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα κεντρικά τμήματα, το ΒΔ Αιγαίο και πιθανόν τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-4 μπ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Την Κυριακή(18/6) περιμένουμε αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες βόρειες και βαθμιαία κεντρικές-ανατολικές  ηπειρωτικές περιοχές, όπως επίσης και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από τα βόρεια φτάνοντας στα ανοιχτά του Ιονίου-Αιγαίου τα 7 μποφόρ. Ενώ η θερμοκρασία σε βαθμιαία αισθητή πτώση από βορρά προς νότο. Την Δευτέρα(19/6) Οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στις ανατολικές και βόρειες περιοχές. Οι άνεμοι Β τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά-νότια. Τέλος την Τρίτη(20/6) τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα ανατολικά και τα νότια οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο..

                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου