Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Τρίτη χωρίς να λείπουν οι τοπικές βροχές- Καλοκαιριά και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, με τοπικά έντονα φαινόμενα σταδιακά θα κινηθεί Α-ΒΑ με αποτέλεσμα ο καιρός την Τρίτη να παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 18/7/17 :

Για αύριο, αρχικά στην Θράκη, στις Σποράδες, την Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Β. Κρήτη θα σημειώνονται τοπικές βροχές και στην Θράκη και την ΒΑ Στερεά πιθανόν τοπικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία έως το απόγευμα θα περιοριστούν στην Β. Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε ΒΔ με την ίδια περίπου ένταση. Β στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Το πρωί : στους 11 βαθμούς στα ορεινά, στους 15 με 22 στα υπόλοιπα τμήματα.
Το μεσημέρι : στους 23 βαθμούς στα ορεινά, στους 25 με 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 29 με 30 στην δυτική Ελλάδα και στους 27 με 29 στο Αιγαίο.


Αττική: Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού και σταδιακά θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 5-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.


Από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο στην χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά περιόδους και κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά μέχρι και το Σάββατο τους 33 με 34 βαθμούς.

Καλή εβδομάδα σε όλους 

                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου