Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Στην ΒΔκη Ελλάδα οι περισσότερες βροχές την Τρίτη. Κατά τα άλλα συνεχίζεται ο ζεστός, υγρός και άνομβρος καιρός και αυτή την εβδομάδα.

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται βορειότερα συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, το ψυχρό του μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την βορειοδυτική Ελλάδα μέσα στην Τρίτη (30-10-18) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 7 και πιθανόν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Δεν θα λείψουν και οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 30-10-18: 

Την Τρίτη αναμένονται αρχικά τις πρωινές αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας πυκνότερες στα δυτικά βορειοδυτικά με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τοπικές βροχές προβλέπονται και στην Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. 
Μέσα στην ημέρα οι τοπικές βροχές της βορειοδυτικής Ελλάδας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική χώρα, ενώ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αραιή συννεφιά κατά τόπους αυξημένη στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με πιθανότητα βροχής στην κεντρικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά.

Άνεμοι: θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο αρχικά 6 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση προς το απόγευμα, ενώ στο Αιγαίο 3 με 4 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του 5 μποφόρ. Μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 2 με 4 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 23 βαθμούς, στα ορεινά από 10 έως 21, στα δυτικά από 15 έως 23 και τοπικά 24, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 25 και στο Αιγαίο από 14 έως 25 και τοπικά στα νότια 26 βαθμούς.



Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα το πρωί από πιθανές τοπικές ομίχλες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς. 



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα το πρωί από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.



Την Τετάρτη 31/10 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί και το βράδυ στην βορειοδυτική χώρα. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Την Πέμπτη 1/11 λίγες τοπικές βροχές προβλέπονται στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς. Την Παρασκευή 2/11 γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος το Σάββατο 3/11 τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Υ.Γ: Συνεχίζεται για αρκετές... ημέρες αυτή η καιρική ''στασιμότητα''..

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 29-10-18 / 19:00     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου