Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Στην δυτική-κεντρική και νότια Ελλάδα οι περισσότερες βροχές και καταιγίδες την Τρίτη. Πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη.

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο, κινείται νοτιοανατολικά και την Τρίτη (23-10-18) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 23-10-18

Την Τρίτη τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες στην δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και το βόρειο Ιόνιο με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μέσα στην ημέρα στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα και πιο συγκεκριμένα από το ύψος της Θεσσαλίας, των Σποράδων και νοτιότερα και δυτικότερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα κατά τόπους ισχυρές με έμφαση στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, πιθανόν πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τις δυτικές Κυκλάδες και την δυτική και κεντρική Κρήτη. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.

Άνεμοι: στο Ιόνιο αρχικά νοτιοανατολικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μέσα στην ημέρα, ενώ νοτιοανατολικοί θα πνέουν στα Δωδεκάνησα 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην βόρεια χώρα από 12 έως 20 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 14 και κατά τόπους 16, στα δυτικά από 14 έως 21, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 22 και στα Δωδεκάνησα 24 βαθμούς.



Αττική
Συννεφιά με τοπικές βροχές που προς το μεσημέρι θα ενταθούν. Η πιθανότητα καταιγίδας είναι μικρή κυρίως για τα νότια του νομού. Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 19 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στην Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια της Χαλκιδικής  τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.



Την Τετάρτη 24/10 στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, τα φαινόμενα βαθμιαία προς το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη 25/10 ψυχρό μέτωπο κινούμενο σχετικά γρήγορα από βορρά προς νότο, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους στα 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη αισθητή πτώση. Από πλευράς φαινόμενων τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά Δωδεκάνησα, ενώ τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και μέσα στην ημέρα στην βόρεια Κρήτη και τα νότια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Την Παρασκευή 26/10 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι αρχικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση μέσα στην ημέρα, στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τέλος το Σαββατοκύριακο 27-28/10 προβλέπεται γενικά αίθριος και υγρός καιρός με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ τοπικές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στην δυτική Ελλάδα οπού θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 22-10-18 / 19:00                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου