Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Παρόμοιος ο καιρός και αυτή την εβδομάδα με τοπικά φαινόμενα, εξασθενημένους βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Βαρομετρικά χαμηλά στην δυτική Μεσόγειο κινούνται νοτιοανατολικά. Στην περιοχή μας θα εξακολουθήσει και την Τρίτη (16-10-18) αν και πιο εξασθενημένος ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι βοριάδες να φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Κατά τα άλλα τοπικά φαινόμενα είναι πιθανόν να σημειωθούν στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 16-10-18:

Την Τρίτη αρχικά τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην αρχή της ημέρας και στο Ιόνιο που βαθμιαία θα διαλυθούν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγα σύννεφα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά.
Πάντως από το μεσημέρι προς το απόγευμα και μετά τα σύννεφα θα αρχίσουν να κατακερματίζονται στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: στο Ιόνιο αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην πεδινή βόρεια χώρα από 12 έως 25 βαθμούς, στα ορεινά από 8 έως 22, στα δυτικά από 14 έως 26, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 24, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 22 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς κυρίως στα Δωδεκάνησα.


Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια έως το μεσημέρι. Στην συνέχεια γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μέσα στην ημέρα νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ, βορειοανατολικοί στην Χαλκιδική με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.


Την Τετάρτη 17/10 αναμένονται λίγες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη από το μεσημέρι με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη 18/10 στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στη Θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια. Την Παρασκευή 19/10 αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Θράκη, την νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στη Θάλασσα Κυθήρων 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος το Σάββατο 20/10 τοπικές βροχές αναμένονται στην βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία βελτίωση αργότερα, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγη τοπική συννεφιά. Η ένταση των ανέμων στα πελάγη έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 15-10-18 / 19:30        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου