Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Σταδιακή επικράτηση νοτιάδων από την Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες σχεδόν όλη την εβδομάδα, οι οποίες θα είναι περισσότερες στην δυτική Ελλάδα.

Ο μεσογειακός στρόβιλος με τροπικά χαρακτηριστικά που επηρέασε την περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες, έχει πλέον απομακρυνθεί κινούμενο προς την Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό στην βόρεια Ιταλία, θα κινηθεί το επόμενο εικοσιτετράωρο Τρίτη (02-10-18) νοτιοανατολικά και αναμένεται να προκαλέσει αρκετές βροχές στην γείτονα χώρα, καθώς και κάποιες βροχές στην δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με ένταση τα 5 μποφόρ στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 02-10-18:

Την Τρίτη αρχικά τις πρωινές ώρες ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως στην δυτική χώρα.
Από το μεσημέρι και μετά, οι αραιές νεφώσεις θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ οι τοπικές βροχές που θα σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα οπού θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας δεν αποκλείεται να σημειωθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες στην κεντρική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί και στο βόρειο Ιόνιο ελαφρώς νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο καθώς και τη θάλασσα Κυθήρων έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 25 βαθμούς, στα ορεινά από 8 έως 22, στα δυτικά από 14 έως 24, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.



Την Τετάρτη 3/10 στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, έως 5 στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περιοχές οπού θα σημειωθούν φαινόμενα, στην Κρήτη και τα νοτιοανατολικά πάντως ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά στους 26 με 27 βαθμούς. Την Πέμπτη 4/10 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά, και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην υπόλοιπη χώρα δεν προβλέπεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο στην νότια-νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Τέλος την Παρασκευή 5/10 και το Σάββατο 6/10 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ως προς τους άνεμους και την θερμοκρασία δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. 

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 01-10-18 / 17:30  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου