Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Λίγες και επιλεκτικές οι βροχές το Σ/Κ. Επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα με κατά τόπους αξιόλογες βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιβηρική Χερσόνησο κινείται νοτιοδυτικά, παράλληλα ατμοσφαιρική διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας κινείται από τα βόρεια Βαλκάνια νοτιοανατολικά το Σάββατο (20-10-18) με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν μέσα στην ημέρα τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Χαλκιδική και πιθανώς στο Θρακικό. Κατά τα άλλα οι βοριάδες θα φτάνουν στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σχεδόν σε όλη την χώρα, σε μικρή μόνο πτώση στις περιοχές οπού θα σημειωθούν φαινόμενα. 



Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 20-10-18

Το Σάββατο, αναμένονται τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη που σχετικά γρήγορα θα δώσουν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που προοδευτικά θα διαλυθούν.
Κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και πιθανόν στο Θρακικό. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι στην υπόλοιπη Μακεδονία και προς το απόγευμα στην Θεσσαλία, στην Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την ορεινή Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Προς το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Άνεμοι: θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην βόρεια πεδινή χώρα από 12 έως 24, στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη έως 20, στα ορεινά από 8 έως 17 με 19, στην δυτική Ελλάδα από 14 έως 27 και τοπικά 28, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 13 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 27 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία 16 έως 25 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέσα στην ημέρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και κυρίως στην Χαλκιδική. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.



Την Κυριακή 21/10 στην νότια Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στην βόρεια χώρα. Την Δευτέρα 22/10 νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο νότιοι βαθμιαία θα φτάσουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από ανατολικές και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Τρίτη 23/10 αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιότερα, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα αυτά βαθμιαία θα απασχολήσουν και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το βράδυ αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα βόρεια. Η ένταση των ανέμων στα πελάγη θα φτάσει τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την Τετάρτη 24/10 οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 19-10-18 / 16:30                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου