Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ήπιος ο καιρός το Σαβ/Κυρ με τοπικές βροχές κυρίως στην δυτική Ελλάδα. Ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο το Σάββατο, πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή και την Δευτέρα.

Αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο προκαλεί αρκετές βροχές και καταιγίδες. Στην περιοχή μας ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα προκαλεί και το νέο εικοσιτετράωρο Σάββατο (06-10-18) ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά και τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα τοπικές βροχές αναμένονται προς το βράδυ στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 06-10-18:

Το Σάββατο, αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, την βορειοανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη, ενώ χαμηλές νεφώσεις ή τοπικές ομίχλες δεν αποκλείονται τις πρωινές ώρες στην Θεσσαλία και την δυτική-κεντρική Μακεδονία.
Από το απόγευμα προς το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο και κυρίως στα βορειοδυτικά οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στον Πατραϊκό έως 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην ανατολική και βόρεια χώρα από 13 έως 24 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 21 και στην δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 27 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αρχικά τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό μέσα στην ημέρα 3 με 4 μποφόρ, βορειοανατολικοί στην Χαλκιδική 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.



Την Κυριακή 7/10 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην δυτική και κυρίως στην βορειοδυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στην υπόλοιπη ανατολική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Δευτέρα 8/10 στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), αναμένονται τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Την Τρίτη 9/10 αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βαθμιαία θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια. Τέλος την Τετάρτη 10/10 λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 05-10-18 / 15:30          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου