Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Βοριάδες στο Αιγαίο το Σ/Κ και πτώση της θερμοκρασίας. Συνεχίζεται ο άνομβρος καιρός και τις επόμενες ημέρες...

Στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο θα συνεχίσει να προκαλεί και κατά την διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου Σάββατο (03/11) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην περιοχή μας, ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα 'χει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο με ένταση τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με τοπικές νεφώσεις. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 03-11-18

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις στα δυτικά και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά περιόδους πυκνότερες κυρίως στα δυτικά. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στον Έβρο, κατά τόπους τις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοδυτική Κρήτη με μικρή πιθανότητα βροχής στην Εύβοια. Τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εντοπίζονται στις Κυκλάδες και τα ανατολικά νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στον Πατραϊκό πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια τμήματα του 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση, θα κυμανθεί στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα από 10 έως 22 με 23 βαθμούς, στα ορεινά από 8 έως 22 και στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 26 βαθμούς.



Αττική:
Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς και στην Χαλκιδική βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.



Την Κυριακή 04/11 προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την βορειοανατολική Στερεά και την βορειοδυτική Κρήτη με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει για λίγο τοπικά κυρίως στην Εύβοια και την βορειοδυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ (Πατραϊκό), βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Την Δευτέρα 05/11 στην δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με πιθανές βροχές κυρίως προς το βράδυ στο Ιόνιο, στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη με πιθανότητα βροχής κυρίως στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί, στο Αιγαίο βόρειοι η ένταση τους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά. Την Τρίτη 06/11  τοπικές βροχές προβλέπονται στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις ιδίως στην βορειοανατολική χώρα, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Θράκη, στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Τέλος την Τετάρτη 07/11 αναμένονται ανάλογες καιρικές συνθήκες με τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη βόρεια Κρήτη και βαθμιαία στο Ιόνιο. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 02-11-18 / 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου