Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Καιρική ομοιομορφία έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με βοριάδες στο Αιγαίο και τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Υψηλό πεδίο πιέσεων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής, της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης με αποτέλεσμα εκεί οι θερμοκρασίες να κυμαίνονται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα κακοκαιρία αναμένεται το Σαββατοκύριακο στην βορειοδυτική Ευρώπη (Μ.Βρετανία) με αρκετές βροχές συνοδευόμενες από πολύ θυελλώδεις ανέμους. Στην περιοχή μας θα συνεχιστούν οι βοριάδες στο Αιγαίο και το Σάββατο (13-10-18) οι οποίοι θα φτάνουν τοπικά κυρίως στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του τα 7 μποφόρ. Πέρα από αυτά τοπικές βροχές αναμένονται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα είναι περισσότερες στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 13-10-18

Το Σάββατο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με τοπικές βροχές, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη, οι οποίες θα είναι περισσότερες στην Εύβοια και την βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. 
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες κατά τόπους νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέσα στην ημέρα στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο. Τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας είναι πιθανόν να σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και στην ορεινή Πελοπόννησο.
Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: στο Ιόνιο βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 22 με 23 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία από 11 έως 24, στα ορεινά από 7 έως 21 και στην δυτικά και τα νοτιοανατολικά τμήματα από 14 έως 25 και τοπικά 26 βαθμούς.



Αττική:
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά του νομού έως το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στην Χαλκιδική. Άνεμοι στον Θερμαϊκό αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι μέσα στην ημέρα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση, βορειοανατολικοί θα πνέουν στην Χαλκιδική 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.



Την Κυριακή 14/10 παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Δευτέρα 15/10 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και την βόρεια Κρήτη και το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λίγο έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Τρίτη 16/10 και την Τετάρτη 17/10 παρόμοιος καιρός, τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με τοπικές βροχές στην Θράκη, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη και το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 12-10-18 / 16:00  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου