Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Οι νοτιάδες, η αυξημένη υγρασία και οι τοπικές ομίχλες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Υψηλό πεδίο πιέσεων θα καλύπτει το Σάββατο (27-10-18) το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μεσογείου καθώς και της χώρας μας, αντίθετα βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάζουν την δυτική και κεντρική Μεσόγειο. Με αυτές τις ατμοσφαιρικές συνθήκες στην χώρα μας αναμένονται νοτιάδες που θα φτάσουν βαθμιαία στα πελάγη τα 6 μποφόρ, ενώ τοπικές βροχές προβλέπονται στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα. Παράλληλα τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία σε άνοδο. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 27-10-18

Το Σάββατο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο και την δυτική ηπειρωτική χώρα με τοπικές βροχές και πιθανόν βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και παροδικές νεφώσεις μέσα στην ημέρα στα κεντρικά ηπειρωτικά, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Θράκη.

Άνεμοι: θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 23 βαθμούς, στα ορεινά από 6 έως 20 και τοπικά 22, στα δυτικά από 14 έως 22, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 24 και κατά τόπους 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 22 βαθμούς.



Αττική
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά προς το βράδυ 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.



Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου αναμένεται υγρός και σχετικά ζεστός καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην δυτική και βόρεια χώρα με τοπικές βροχές στα δυτικά και μέσα στην ημέρα στην βόρεια-βορειοανατολική χώρα. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Την Δευτέρα 29/10 λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας προβλέπονται στην βόρεια βορειοδυτική χώρα, στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και πιθανόν προς το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη 30/10 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην βορειοδυτική Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 4 με 6 και στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια . Τέλος την Τετάρτη 31/10 τοπικές βροχές αναμένονται στην δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 26-10-18 / 16:00          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου