Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κατά τόπους άστατος καιρός την Πέμπτη με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων στο Αιγαίο..

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο, παραμένει σχεδόν στάσιμο προκαλώντας αρκετές βροχές και καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την Τυνησία. Η περιοχή μας την Πέμπτη (04-10-18) αναμένεται να επηρεαστεί από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την σταδιακή επικράτηση βοριά στο Αιγαίο με ένταση τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Από πλευράς φαινομένων τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 04-10-18

Την Τετάρτη αρχικά τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας αναμένονται στην Ήπειρο, πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο, την Θεσσαλία, τα νοτιότερα τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, τις Σποράδες και το Θρακικό. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.
Κατά την διάρκεια της ημέρας ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική-βορειοανατολική Στερεά, την Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές μπόρες αναμένονται και στην ορεινή Κρήτη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα που θα επηρεάζουν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τις παραπάνω περιοχές θα χουν σταματήσει, παράλληλα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα ξεκινήσουν να σημειώνονται στην δυτική Ελλάδα κυρίως από την νύχτα. 

Άνεμοι: στο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στον Πατραϊκό και το νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες και τη Θάλασσα Καστελόριζου έως 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην κεντρική και βόρεια χώρα από 15 έως 22 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 27 με 28 και τοπικά στην δυτική Ελλάδα 29 βαθμούς, ενώ στα ορεινά ο υδράργυρος θα κυμαίνεται από 10 έως 21 βαθμούς κατά μέσο όρο.


  
Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το μεσημέρι κυρίως στην Πιερία και την Χαλκιδική. Άνεμοι πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.



Την Παρασκευή 5/10 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην δυτική χώρα, περισσότερες στα βορειοδυτικά ενώ τοπικές βροχές με πιο εξασθενημένη μορφή θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στις περιοχές οπού θα σημειωθούν φαινόμενα. Το Σάββατο 6/10 αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά με τοπικές βροχές από το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι βοριάδες στο Αιγαίο νοτιάδες στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Κυριακή 7/10 τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος την Δευτέρα 8/10 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην δυτική και ηπειρωτική χώρα. Η ένταση των ανέμων στα πελάγη δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 03-10-18 / 19:00      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου