Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Μεταβολή του καιρού την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας | Αρκετά καλός ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως την Δευτέρα


Ατμοσφαιρική διαταραχή από την Ιταλία, θα επηρεάσει την χώρα το διήμερο Μ. Παρασκευής - Μ. Σαββάτου (06/07-04-18) με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες θα είναι περισσότερες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Παρασκευή 06/04/18

Πρωινές - Απογευματινές ώρες: Για την Μ. Παρασκευή, η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οπού από την Κ-Αν. Πελοπόννησο, την Αν. Στερεά, την Κ-Αν. Στερεά, την Εύβοια, την Αν. Θεσσαλία και μέχρι την δυτική και την κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι άστατος ήδη από τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στην Δ-Κ. Μακεδονία. Κατά την διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί άστατος στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα(εκτός της Θράκης) θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μικρότερη είναι η πιθανότητα για τοπικές βροχές, στο Ιόνιο καθώς και στις Κυκλάδες και το ΒΑ Αιγαίο, ενώ μηδαμινή είναι για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.  



Βραδινές - Νυχτερινές ώρες: Προς το βράδυ, και κυρίως κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου τοπικές βροχές θα σημειώνονται στην Κ-Αν. Πελοπόννησο, στην Κ-ΒΑ. Στερεά, την Δ-Β. Θεσσαλία, την Ήπειρο, και κατά τόπους στην Δ-Β. Θεσσαλία και την Δ. Μακεδονία. Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στην Δ. Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε εναλλαγές ξαστεριάς και νεφώσεων. 
Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ 5 με 6 και τοπικά προς το απόγευμα 7 μποφόρ, στο Αιγαίο αρχικά θα είναι εξασθενημένοι, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε Β 4 με 5 και τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην βόρεια χώρα από 8 έως 21 βαθμούς, στα ορεινά από 6 έως 16 στην Δ. Μακεδονία, έως 19/20 στα βορειοανατολικά ορεινά, στα δυτικά από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21 και στο Αιγαίο από 13 έως 21 με 23 βαθμούς στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 



Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί, κυρίως το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν μπόρες και πιθανές τοπικές καταιγίδες, με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια του νομού. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ στα δυτικά έως ΒΑ διευθύνσεις στα υπόλοιπα 3 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το πρωί, που μέσα στην ημέρα θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες με έμφαση τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας . Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.



Το Μ. Σάββατο 7/4 αναμένεται αρκετά άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά από το ύψος της Κ-Β. Στερεάς, στην Εύβοια, στην Αν. Θεσσαλία, το Β. Αιγαίο, μέχρι και την Θράκη και μέσα στην ημέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προς την Ανάσταση, τα φαινόμενα θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα συνεχιστούν τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Την Κυριακή του Πάσχα 8/4 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στο Αν. Αιγαίο, την Β. Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, οπού είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλίσει με λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β έως 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, έως 20 με 22 βαθμούς, έως 16 με 18 στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την Δευτέρα-Τρίτη του Πάσχα 9-10/4 αναμένονται αραιές νεφώσεις, που την Δευτέρα ίσως δώσουν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι την Δευτέρα Β θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ την Τρίτη θα εξασθενήσουν σημαντικά και η θερμοκρασία σε βαθμιαία περαιτέρω άνοδο.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες/όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 05-04-18 /14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου