Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο το Σάββατο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση - Εξασθένηση των βοριάδων και άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη


Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο θα προκαλέσουν το Σάββατο (21-04-18) ενίσχυση των ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6 με 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ. Πέρα από αυτά, πιθανές, λίγες τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν κατά τόπους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση.  

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 21/04/18

Για το Σάββατο, η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένη συννεφιά από την δυτική - κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την κεντρική - ανατολική Στερεά, την Εύβοια καθώς και την βόρεια Κρήτη, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην βορειοδυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, καλή διαύγεια και ορατότητα και λίγα μόνο σύννεφα. Από το μεσημέρι και μετά τα διαστήματα με ηλιοφάνειας θα μεγαλώσουν αρκετά στο σύνολο της χώρας, με τις τοπικές συννεφιές να περιορίζονται στην Β. Κρήτη, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά σε ολόκληρη την επικράτεια.  
Άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρκετά ενισχυμένοι από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια τμήματα τα 6 με 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ΒΑ οπού κυρίως στον Πατραϊκό θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΒΔ μέχρι 5.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 9 έως 22 βαθμούς, στα ορεινά από 4 έως 18, στα δυτικά από 12 έως 24, στα Αν. ηπειρωτικά από 10 έως 21 και στο Αιγαίο από 10 έως 22 βαθμούς, με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη που λόγω του βοριά εκεί η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει  τους 18 με 19 βαθμούς. 



Αττική: Τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι, στην συνέχεια γενικά αίθριος. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το πρωί. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ασθενείς, και μέσα στην ημέρα Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.



Την Κυριακή 22/4 αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την χώρα, με τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε ΒΔ έως 5 και στο Ν. Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς. Την Δευτέρα 23/4 ο καιρός θα διατηρηθεί αρχικά αίθριος σε όλη την χώρα, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Πελοποννήσου. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε άνοδο. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη 24-25/4 ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, ενώ δεν θα λείψουν οι απογευματινές μπόρες από τα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 20-04-18 /20:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου