Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Καλός καιρός και την Μ. Πέμπτη στην χώρα - Μεταβολή του καιρού την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Γενικά καλός καιρός την Κυριακή του Πάσχα, χωρίς να λείπουν και τα τοπικά φαινόμενα


Βαρομετρικό χαμηλό στην Β. Ιταλία, κινείται ανατολικά, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, και θα προκαλέσει από το απόγευμα και μετά της Μ.Πέμπτης (05-04-18) τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός, με εξασθενημένους ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα Αν. ηπειρωτικά. Αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα κυρίως το διήμερο Μ. Παρασκευής - Μ. Σαββάτου με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Πέμπτη 05/03/18

Για την Μ. Πέμπτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κυρίως στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια τμήματα, με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας να εντοπίζονται στις νοτιότερες περιοχές(Κρήτη και Δωδεκάνησα). Προς το απόγευμα θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές, στο Κ-Β. Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Δ-Β. Θεσσαλία, καθώς και την Δ-Κ. Μακεδονία. 
Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο καθώς και στο Κ-Β. Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο καθώς και την Θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν Δ και στα Δωδεκάνησα ΒΔ 3 με 5 μποφόρ η ένταση τους.  
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 23 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 20 και κατά τόπους 22, στα δυτικά από 11 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 24 και κατά τόπους 25 βαθμούς, κυρίως στην Αν. Στερεά, την Εύβοια και την Αν. Πελοπόννησο και στο Αιγαίο από 12 έως 22 με 23 βαθμούς. 



Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, και μέσα στην ημέρα τοπικά ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.



Θεσ/νκη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το μεσημέρι, θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, και μέσα στην ημέρα τοπικά ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.



Την Μ. Παρασκευή 6/4 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά-κεντρικά και κατά τόπους στα βόρεια, που μέσα στην ημέρα και κυρίως από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο, οπού θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για την περιοχή των Κυκλάδων κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ανεπηρέαστα θα μείνουν τα πολύ νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας(Κρήτη-Δωδεκάνησα) οπού θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΒΔ 5 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνουν γενικά εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Το Μ. Σάββατο 7/4 αναμένεται άστατος καιρός, με κατά τόπους βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά-βόρεια και μέσα στην ημέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα προς την Ανάσταση θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ στα περισσότερα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Β οι οποίοι κυρίως στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Κυριακή του Πάσχα 8/4 ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στην Θράκη, στις Σποράδες, στην ΒΑ Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που σταδιακά μέσα στην ημέρα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο Β θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ θα διατηρηθεί σε ψυχρά επίπεδα λόγω του βοριά στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση Δελτίου: 04-04-18 /14:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου