Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Γενικά καλός καιρός σχεδόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην χώρα - Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κυριακή


Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του θα επηρεάσει την Τετάρτη (11-04-18) την δυτική Ευρώπη και κυρίως την Ιβηρική Χερσόνησο, με αρκετές βροχές καταιγίδες, δυνατούς ανέμους, καθώς και πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Αντίθετα στην ανατολική Ευρώπη, όπως επίσης στα Βαλκάνια και την χώρα μας ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση εξ' αιτίας της συννεφιάς.  

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 11/04/18:

Για την Τετάρτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές, οπού στο κεντρικό και πιθανώς στο Β. Ιόνιο, την δυτική - κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και κατά τόπους την δυτική - κεντρική Μακεδονία θα έχουμε ένα πέρασμα μέσα στην ημέρα από κάποια παροδική ψιχάλα ή ασθενή τοπική βροχή μικρής διάρκειας. Προς το βράδυ, οι αραιές νεφώσεις θα αρχίσουν να κατακερματίζονται πρώτα στα δυτικά - βόρεια και στην συνέχεια στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, οπού τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά, με τις αραιές νεφώσεις να περιορίζονται στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Άνεμοι: θα πνέουν Α-ΝΑ στο Ιόνιο 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ασθενείς στο Αιγαίο και τοπικά Α-ΒΑ στην θάλασσα Κυθήρων έως 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 9 έως 22 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 20/21, στα δυτικά από 12 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23 και στο Αιγαίο από 13 έως 23 στα βόρεια και από 14 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα τμήματα αντίστοιχα. 


Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, οι οποίες το βράδυ θα διαλυθούν και την νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέσα στην ημέρα ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και μέσα στην ημέρα τοπικά ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.


Την Πέμπτη 12/4 αναμένονται αραιές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα βορειοδυτικά ορεινά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες ιδίως στην Δ. Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ, οπού στο Ν. Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 25 με 27 βαθμούς. Την Παρασκευή 13/4 θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με μικρή πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Το Σάββατο 14/4 θα έχουμε αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά από τα δυτικά, οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ οπού στα νότια θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα. Τέλος την Κυριακή 15/4 θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καλή εβδομάδα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 10-04-18 /14:30
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου