Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Καλός ο καιρός μέχρι την Μ. Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει - Αλλαγή του καιρού αναμένεται την Μ. Παρασκευή, αλλά και το Μ. Σάββατο με κατά τόπους βροχές και πτώση της θερμοκρασίας | Η τάση του καιρού για το Πάσχα



Υψηλό πεδίο πιέσεων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, την Μ. Τρίτη (03-04-2018) καθώς και τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι αρκετά καλός, οι άνεμοι να εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο. Παρόμοιος θα διατηρηθεί ο καιρός έως την Μ. Πέμπτη, αλλά από την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές κατά τόπους και πτώση της θερμοκρασίας. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Τρίτη 03/04/18

Για την Μ. Τρίτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός στην χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο βαθμιαία και κυρίως προς το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, πρώτα στο Ιόνιο βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και προς το βράδυ στα νότια νησιωτικά τμήματα.
Άνεμοι: θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο Ιόνιο και τοπικά Β 3 με 4 μποφόρ,  στο Αιγαίο θα πνέουν από Β διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 20 βαθμούς, στα ορεινά από 3 έως 16/18, στα δυτικά από 8 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22 και στο Αιγαίο από 12 έως 19, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 20 με 22 βαθμούς αντίστοιχα. 



Αττική: Αρχικά γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, και το απόγευμα ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.



Την Μ.Τετάρτη 4/4 επίσης αναμένεται καλοκαιρία στην χώρα, θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, και στα νοτιοανατολικά, κυρίως στο Καρπάθιο θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 και τοπικά 23 με 24 βαθμούς. Την Μ. Πέμπτη 5/4 αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο προς το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα ξεκινήσουν βροχές και κυρίως στο Κ-Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και κατά τόπους την Δ-Β. Θεσσαλία και την Δ-Κ. Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 22 με 24 βαθμούς στα ηπειρωτικά, και πιθανόν τοπικά 25, κυρίως στα Αν. ηπειρωτικά. Την Μ.Παρασκευή 6/4 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, δεν διαφαίνονται βροχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΒΔ 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στις περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα. Το Μ. Σάββατο 7/4 τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στις περισσότερες περιοχές, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα 8/4 αν και ακόμα δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία, κατά πάσα πιθανότητα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά τμήματα τα οποία γρήγορα θα σταματήσουν, κι έτσι ο καιρός θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς να λείπουν και οι απογευματινές μπόρες από τα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.  

Καλή Μεγαλοεβδομάδα σε όλους.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου