Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Αραιές νεφώσεις το Σαβ/κυρ πυκνότερες την Κυριακή - Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα - Μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα, με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας


Βαρομετρικό χαμηλό από την Αλγερία, κινείται Α-ΒΑ, υψηλές πιέσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ευρώπης, όπως επίσης και την περιοχή μας. Με αυτές τις συνθήκες, στην χώρα μας το Σάββατο (14-04-18) θα έχουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα και μετά από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στο Ν. Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ από Α-ΝΑ διευθύνσεις, ΒΑ στο Αιγαίο 4 με 6, η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα νότια, οπού θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 14/04/18

Για το Σάββατο, αναμένεται η ημέρα να ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες κατά τόπους αραιές νεφώσεις. Προς το απόγευμα θα έχουμε αύξηση των νεφώσεων στα βορειοανατολικά ορεινά, με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής γενικά διάρκειας, κυρίως στα ορεινά της Αν. Μακεδονίας. Προς το βράδυ και μετέπειτα, οι αραιές νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν στα δυτικά και σταδιακά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Το πρωί η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες οι οποίες θα επηρεάσουν και παράκτιες, παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής χώρας, των Σποράδων και κυρίως στην Β. Κρήτη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.
Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 5 με 6 και στα νότια βαθμιαία 7 μποφόρ. Β-ΒΑ στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 10 έως 26 βαθμούς, στα ορεινά από 8 έως 22/23, στα δυτικά από 13 έως 28/29 και τοπικά 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 27/28 και στο Αιγαίο από 14 έως 26 με 28 βαθμούς.



Αττική: Αρχικά γενικά αίθριος, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.



Την Κυριακή 15/4 θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πιθανότητα τοπικών βροχών μέσα στην ημέρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι ΝΑ στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ΒΑ στο Αιγαίο μέχρι 6. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα. Την Δευτέρα 16/4 τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως προς το μεσημέρι κατά τόπους στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι Β στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως τους 25 με 26 βαθμούς. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη 17-18/4 άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα ηπειρωτικά και πιθανώς στο ΒΑ Αιγαίο, οι οποίες θα είναι περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση, οπού θα εναρμονιστεί με τις ημερολογιακές ενδείξεις.  

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματοπουλος

Έκδοση δελτίου: 13-04-18 /14:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου