Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μικρή ενίσχυση των ΒΑ ανέμων, λίγες βροχές, και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται το Σ/Κ στην χώρα | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό από την Τυνησία κινείται Α-ΒΑ, συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις των Β. Βαλκανίων θα προκαλέσει το Σάββατο (27-04-18) μικρή ενίσχυση των Α-ΒΑ ανέμων φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Πέρα από αυτά απογευματινές μπόρες θα σημειωθούν στα Β-ΒΔ ορεινά , ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 28/04/18

Η ημέρα θα ξεκινήσει, με αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα έχουμε αναπτύξεις νεφώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως αυτά της κεντρικής και βόρειας χώρας, οπότε θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κατά τόπους της κεντρικής Μακεδονίας. Προς το βράδυ ο καιρός προοδευτικά θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει η ξαστεριά, ενώ αραιές νεφώσεις θα έχουμε από τις βραδινές και μετέπειτα ώρες στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα.
Άνεμοι: θα πνέουν Α στο Ιόνιο 4 με 5, στον Πατραϊκό και στο Ν. Ιόνιο έως 6 μποφόρ,  ΒΑ στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ, πιο εξασθενημένοι θα είναι οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα, οπού θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 12 έως 29 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 30 και κατά τόπους στην Δ. Πελοπόννησο 31, στα Αν. ηπειρωτικά από 12 έως 30 , στο Αν. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 29 βαθμούς και στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 25 με 27 βαθμούς αντίστοιχα. 


Αττική: Γενικά αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά και αρκετή ηλιοφάνεια, κατά την διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς στον Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ, ΒΑ στην Χαλκιδική 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.



Την Κυριακή 29/4 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, η πιθανότητα τοπικών βροχών όμως είναι μικρή . Οι άνεμοι Α στο Ιόνιο 5 με 6 και στον Πατραϊκό καθώς και το Ν. Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση θα φτάσει στα ηπειρωτικά έως τους 27 με 29 βαθμούς. Την Δευτέρα 30/4 τοπικές βροχές  αναμένονται αρχικά στην Αν. Πελοπόννησο, την Κρήτη και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα, οπού θα σημειωθούν πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ (Αιγαίο), 3 με 4 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Πρωτομαγιά αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός στην χώρα και μόνο το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως αυτά της κεντρικής και βόρειας θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, μεταβλητοί, ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 3 με 5. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος την Τετάρτη 2/4 ο καιρός θα διατηρηθεί καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς να λείπουν οι απογευματινές μπόρες από τα ορεινά της κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 27-04-18 /20:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου