Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Άστατος καιρός, έως την Παρασκευή με λίγες μπόρες - Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, ενώ θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο το διήμερο Παρασκευής - Σαββάτου


Υψηλό πεδίο πιέσεων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι αρκετά καλός και μάλιστα ζεστός για την εποχή στην δυτική και την κεντρική Ευρώπη με την θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά ακόμα και τους 27 με 28 βαθμούς. Στην χώρα μας την Πέμπτη (19-04-18) τοπικές μπόρες  θα σημειωθούν στην Β-ΒΔ Ελλάδα το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι Β στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.  

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 19/04/18

Πρωινές ώρες:  Άστατος θα είναι ο καιρός, ήδη από τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά, οπού δεν αποκλείεται ιδίως στην Δ. Μακεδονία να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα, ενώ αραιές νεφώσεις κατά τόπους λίγο πιο πυκνές αναμένονται στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Επίσης θολούρα θα έχουμε στην ατμόσφαιρα, εξ'αιτίας της μικρής μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. 



Μεσημβρινές - Απογευματινές ώρες: Κατά την διάρκεια της ημέρας, και κυρίως μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος, σύννεφα αστάθειας θα σχηματιστούν στα Β-ΒΔ ορεινά, οπού κυρίως στην Ήπειρο, στα ορεινά της δυτικής - βόρειας Θεσσαλίας, και της δυτικής και κατά τόπους της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, ενώ οι αραιές συννεφιές στα Αν. ηπειρωτικά θα γίνουνε λιγότερες, πιο πυκνές θα διατηρηθούν στο Αιγαίο. 



Βραδινές - Νυχτερινές ώρες: Προς το βράδυ η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά, στα ΒΔ ορεινά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα από το βράδυ και μετά θα επικρατήσει η ξαστεριά.
Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά ΒΑ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΒΔ 3 με 4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 9 έως 24 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 18/20, στα δυτικά από 12 έως 24/26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 25 και στο Αιγαίο από 12 έως 22/24 βαθμούς.



Αττική: Λίγες αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι, στην συνέχεια γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές νεφώσεις από το πρωί, οι οποίες κατά την διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες κυρίως στους νομούς Πέλλας,Πιερίας και Ημαθίας. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.



Την Παρασκευή 20/4 αρχικά στα ΒΑ τμήματα και προς το μεσημέρι στα υπόλοιπα κυρίως ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι βοριάδες θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα ΒΑ. Το Σάββατο 21/4 θα έχουμε τοπικές συννεφιές, με μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί στην Αν. Θεσσαλία και την Β. Κρήτη. Οι άνεμοι Β 6 με 7 και τοπικά στο Ν. Αιγαίο 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Την Κυριακή 22/4 θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, και μόνο το απόγευμα στα ΒΔ ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, στρεφόμενοι σε Δ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο. Τέλος την Δευτέρα 23/4 απογευματινές μπόρες  είναι πιθανόν να σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 25 με 26 βαθμούς. 


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 18-04-18 /21:30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου