Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αραιές νεφώσεις το Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο - Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού αναμένεται την Κυριακή με επιλεκτικά φαινόμενα | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Μ. Τετάρτη


Υψηλές πιέσεις θα καλύπτουν και το Σάββατο (31-03-2018) την νοτιοανατολική Ευρώπη όπως επίσης και την χώρα μας, ενώ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος, της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης με κατά τόπους αρκετές βροχές, δυνατούς ανέμους  και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα βόρεια πεδινά τμήματα, διότι εκεί επικρατούν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Στην χώρα μας τώρα, κατά την διάρκεια του Σαββάτου θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, ενώ την νύχτα στα βορειοδυτικά θα ξεκινήσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι άνεμοι θα στραφούν προοδευτικά σε νοτιάδες οι οποίοι στο Ιόνιο προς το απόγευμα θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 31/03/18

Για το Σάββατο, αναμένονται αραιές νεφώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, οι οποίες κατά τόπους θα είναι λίγο πιο πυκνές. Προς το απόγευμα και μετά τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν σταδιακά, πρώτα στα βορειοδυτικά και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις αραιές νεφώσεις να εντοπίζονται από τις βραδινές και μετέπειτα ώρες κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά οπού θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. 
Άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, οι οποίοι σταδιακά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 με 7 και προς το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ, Ν θα πνέουν οι άνεμοι και στο Αιγαίο, που από το απόγευμα θα φτάσουν τα 5 με 6 τοπικά μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 8 έως 20 βαθμούς, στα ορεινά από 4 έως 17/19, στα δυτικά από 10 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22 και κατά τόπους κυρίως στην Θεσσαλία 23 βαθμούς και στο Αιγαίο από 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες, έως 20 με 21 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.



Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν οι οποίοι σταδιακά θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, οι οποίες προς το απόγευμα σταδιακά θα κατακερματιστούν. Άνεμοι ΝΑ 4 με 5 και στα ανοιχτά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.



Την Κυριακή των Βαΐων 1/4 αναμένεται πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως από το ύψος της δυτικής-βορειοδυτικής Στερεάς, στην Ήπειρο, στο Β. Ιόνιο και κατά τόπους στην βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία και προς το βράδυ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι αρχικά τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο θα πνέουν Ν 6 με 7 και στο Β. Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε Δ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 22 και στην Β. Κρήτη τοπικά τους 23 με 24 βαθμούς. Την Μ. Δευτέρα - Μ. Τρίτη - Μ. Τετάρτη 2-3-4/4 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στην χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις, και μόνο την Μ. Δευτέρα, υπάρχει πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα βορειοανατολικά ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα στραφούν την Μ. Δευτέρα σε ΒΔ 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο. 

Υ.Γ : Υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού από την Μ. Παρασκευή, για αυτή την εξέλιξη θα σας ενημερώσω στα επόμενα δελτία καιρού. 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους. 


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου