Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη-Παρασκευή στην χώρα | Πρόσκαιρη αλλαγή το Σάββατο, ο καιρός μέχρι την Κυριακή 5/11

Το αβαθές χαμηλό στα ανοιχτά του Ιονίου το νέο εικοσιτετράωρο Πέμπτη θα αρχίσει να εξασθενεί ακόμα περισσότερο και αυτό θα χει ως αποτέλεσμα οι βροχές βαθμιαία να σταματήσουν στην Δ-ΝΔκη χώρα. Κατά τα αλλά θα συνεχιστούν οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ και η ψυχρά έως και το κρύο στα κεντρικά-βόρεια θα διατηρηθούν και την αυριανή μέρα.



Πέμπτη 2/11/17 :

Για αύριο Πέμπτη, το πρωί λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ν. Ιόνιο και την δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο με βαθμιαία βελτίωση αργότερα κυρίως προς το δεύτερο μισό της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα χουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά το πρωί και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα δυτικά- βορειοδυτικά τμήματα άνευ όμως σημασίας.



Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά ΒΑ 3-5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Β στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ κυρίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα του.
Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμαίνεται στους 0 με -2 στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, στους +5 με +7 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 10 με 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Το μεσημέρι θα αγγίξει στα περισσότερα ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς κυρίως στα δυτικά, στους 13-14 στα ορεινά, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσει έως 17 με 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.



Αττική: Γενικά αίθριος καιρός, λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Άνεμοι Β-ΒΑ στα ανατολικά 3-5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αίθριος καιρός. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά ΒΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.



Την Παρασκευή 3/11 θα έχουμε αραιές νεφώσεις σε όλη την επικράτεια κατά τόπους λίγο πιο πυκνές, ενώ τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, ενώ τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και στα δυτικά παράκτια τμήματα της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ όπου στα ανοιχτά των Κυθήρων θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς. Το Σάββατο 4/11 ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βόρεια κινούμενη προς την Β. Τουρκία θα προκαλέσει τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως προς το δεύτερο μισό του Σαββάτου στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΑ 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια. Τέλος την Κυριακή 5/11 ο καιρός σε γενικές γραμμές θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε νοτιάδες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

Καλό μήνα σε όλους 

                                        Με εκτίμηση :
                                      Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου