Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Αρκετές βροχές /καταιγίδες την Τρίτη στα Δ-ΒΔ και την Τετάρτη στο Ιόνιο-ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο | Πρόσκαιρη βελτίωση την Πέμπτη-Παρασκευή

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του συνοδευόμενο από μετωπικές δραστηριότητες θα επηρεάσει την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Δ - ΒΔ χώρα, οι νοτιάδες θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.


Τρίτη 7/11/17 :

Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Κ.- Β. Ιόνιο την Ήπειρο, την Δ. Μακεδονία, και πρόσκαιρα την Δ. Θεσσαλία και την Κ. Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εντοπίζονται μέσα στο Αιγαίο. Από τη νύχτα οι βροχές και οι καταιγίδες στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη την δυτική χώρα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Ν-ΝΑ 6-7 και τοπικά προς το απόγευμα 8 μποφόρ, Ν-ΝΑ στο Αιγαίο 3-4 και τοπικά στα ανοιχτά των Σποράδων μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία ελάχιστες : στους 5 με 6 στα ορεινά, στους 8 με 13-14 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. 
Μέγιστες : στους 11-12 στα ορεινά, στους 20 με 21 και τοπικά 22 κυρίως στα δυτικά, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσει στους 20 βαθμούς.


Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κυρίως στα δυτική-κεντρικά και βόρεια τμήματα της Περιφέρειας πρόσκαιρα και στην Θεσσαλονίκη. Άνεμοι ΝΑ 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Την Τετάρτη(8/11) οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής-κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και το Β. Αιγαίο, τα φαινόμενα πιθανόν τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, ωστόσο προς το απόγευμα θα περιοριστούν στην δυτική-βορειοδυτική χώρα και τα βορειοανατολικά τμήματα. Εκτός θα μείνουν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά-βόρεια. Την Πέμπτη(9/11) οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά στα δυτικά και το αν. Αιγαίο, ενώ την Παρασκευή(10/11) ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες τουλάχιστον στις περισσότερες ώρες της ημέρας, ωστόσο από το βράδυ στα Δ-ΒΔ θα ξεκινήσουν βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν. Οι άνεμοι την Πέμπτη θα στραφούν σε Δ 3-5 μποφόρ, ενώ την Παρασκευή θα γίνουν στο Ιόνιο ΝΑ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλή εβδομάδα σε όλους

                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου