Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Βροχές το Σάββατο στα Δ-Β και την Κυριακή από το απόγευμα και από τα ΝΔ | Περισσότερες και εντονότερες θα είναι οι βροχές την ερχόμενη εβδομάδα

Βροχές αναμένονται αύριο Σάββατο κυρίως στα δυτικά-βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, νοτιάδες και υψηλές γενικά θερμοκρασίες, ενώ δεν θα λείψουν και οι ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Ενώ βαρομετρικό χαμηλό στην Τυνησία κινείται Α ελαφρώς ΒΑ το οποίο θα μας επηρεάσει τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα με μπόρες/καταιγίδες.


Σάββατο 11/11/17 :

Για το Σάββατο, προβλέπονται βροχές στο Κ-Β. Ιόνιο, την Δ-ΒΔ Στερεά, την Ήπειρο, την Δ-Κ-Β. Θεσσαλία, την Μακεδονία και βαθμιαία προς το απόγευμα την Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Στην Δ. Μακεδονία, την Ήπειρο και το Β. Ιόνιο οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο N-NA 5-6 μποφόρ, Ν στο Αιγαίο 4-5 και προς το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πεδινή βόρεια χώρα από 8 έως 16 βαθμούς, στα ορεινά από 6 έως 10 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 9 έως 20, στα δυτικά από 9 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 21 και στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 20 βαθμούς.


Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 3-4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Την Κυριακή 12/11 τοπικές βροχές θα σημειώνονται αρχικά στα βόρεια, και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο την νότια ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη όπου μέσα στη νύχτα προς την Δευτέρα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι Ν-ΝΑ άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6-7 και τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ, Ν στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Την Δευτέρα 13/11 μπόρες και καταιγίδες θα σημειώνονται αρχικά στα ανατολικά και νότια, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά, ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά νέο βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει αρχικά βροχές στην δυτική-βορειοδυτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν και ανοίγματα με βελτιωμένο καιρό. Ενώ από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στα δυτικά, έτσι την Τρίτη-Τετάρτη 14-15/11 προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη την χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 6-8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά-βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

                  Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου