Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζονται οι βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες στην χώρα οι οποίες τοπικά εν δυνάμει θα έχουν έντονο χαρακτήρα | Ο καιρός μέχρι το Σάββατο 18/11

Θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της εβδομάδας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην χώρα, όπου εν δυνάμει τοπικά τα φαινόμενα θα χουν έντονο χαρακτήρα, η αιτία είναι το βαρομετρικό χαμηλό στην Ν. Ιταλία συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας κινούμενο πολύ αργά ανατολικά. 



Τετάρτη 15/11/17 :

Για την Τετάρτη, αναμένεται πολύ άστατος καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές, κυρίως στην δυτική Ελλάδα, και την Κ. Μακεδονία(κυρίως στην Πέλλα,Πιερία και Ημαθία). Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και το ΒΑ Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες ανά διαστήματα, θα υπάρχουν όμως και πρόσκαιρα ανοίγματα με βελτιωμένο καιρό κυρίως προς το απόγευμα. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας δεν αποκλείεται να σημειωθούν στην νότια Κρήτη. Ενώ τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εντοπίζονται στις Κυκλάδες καθώς και στο αν. Αιγαίο.



Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, ΝΑ στο Αιγαίο 4-5, ενώ στο Β. Αιγαίο θα πνέουν Α 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 10 έως 17 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 22 , στα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 22, στην Β. Κρήτη τοπικά 23-24 βαθμούς.



Αττική: Άστατος καιρός, με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, τα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα και κυρίως στον Ν. Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας θα είναι έντονα. Οι άνεμοι Α 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς.



Την Πέμπτη 16/11 θα συνεχιστούν οι έντονες βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, και προς το μεσημέρι τοπικά  έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες καθώς και την βόρεια χώρα (πλην Θράκης). Στην υπόλοιπη νότια χώρα, καθώς και μέσα στο Αιγαίο θα διατηρηθεί ο καλός καιρός. Την Παρασκευή 17/11 βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς πλέον και μέσα στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι Α-ΝΑ 5-7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά-βόρεια. Το Σάββατο 18/11 βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι Δ-ΝΔ 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.

Νεώτερα στα επόμενα δελτία μας, 
 **Προσοχή στους δρόμους φίλες και φίλοι από τα έντονα φαινόμενα !! **

                 Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου