Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού το Σάββατο κυρίως στα ανατολικά και νότια | Βελτίωση του καιρού την Κυριακή, νοτιάδες και βροχές κυρίως στα δυτικά από την Δευτέρα 6/11

Ατμοσφαιρική διαταραχή στα βόρεια Βαλκάνια κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει την χώρα πρόσκαιρα κατά την διάρκεια του Σαββάτου κυρίως στα ανατολικά και νότια με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι βοριάδες πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στο Αιγαίο και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.



Σάββατο 4/11/17 :

Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο αλλά και και στην βόρεια Ελλάδα οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα χουμε κατά περιόδους συννεφιά με βροχές κυρίως από το ύψος της νότιας Χαλκιδικής, της αν. Θεσσαλίας και ανατολικότερα-νοτιότερα καθώς και μέσα στο Αιγαίο. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως μέσα στο Αιγαίο την αν. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και την ΒΑ Στερεά και θα εξασθενήσουν.



Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ 3-5 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 4-6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία το πρωί θα κυμαίνεται στους 1-2 βαθμούς στα ορεινά, στους 6 με 15 στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 στα ανατολικά και βόρεια, τους 13 στα ορεινά και τους 19 με 20 κυρίως στα δυτικά.



Αττική: Συννεφιά η οποία βαθμιαία θα πυκνώσει και κυρίως το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες θα είναι περισσότερες στα βόρεια και ανατολικά. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Β 4-5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Συννεφιά, παροδικά αυξημένη στα δυτικά και τα νότια τμήματα της Χαλκιδικής όπου μέχρι το μεσημέρι θα σημειώνονται βροχές. Οι άνεμοι Β 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.



Την Κυριακή 5/11 οι όποιες λίγες τοπικές βροχές σημειώνονται νωρίς το πρωί στην αν. Θεσσαλία και την ΒΑ Στερεά βαθμιαία θα σταματήσουν, έτσι ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση κυρίως προς το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι Β 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι γύρω στους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Την Δευτέρα 6/11 θα χουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δ-ΒΔ. Οι βοριάδες θα δώσουν την θέση τους σε νοτιάδες όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα είναι ασθενείς και τοπικά ΒΔ στα νοτιοανατολικά μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Τρίτη 7/11 παρόμοιος θα είναι ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως προς το απόγευμα-βράδυ στα ΔΒΔ, οι νοτιάδες θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Τέλος σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία την Τετάρτη 8/11 οι βροχές και οι καταιγίδες της Δ-Βκης χώρας θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής-κεντρικής και βόρειας χώρας όπου πιθανόν τοπικά να είναι και ισχυρές. 

  Καλό Σαββατοκύριακο


                         Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου