Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός μέχρι την Κυριακή, με περιορισμένη ορατότητα-τοπικές ομίχλες τα πρωινά στα ηπειρωτικά | Αλλαγή του καιρού την Δευτέρα με βροχές και νοτιάδες

Υψηλό πεδίο πιέσεων καλύπτει και θα καλύπτει και τις επόμενες ημέρες καθώς και την Πέμπτη το μεγαλύτερο μέρος της νότιας-νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως επίσης και στην περιοχή μας, και αυτό θα χει ως αποτέλεσμα ο καιρός να είναι καλός, οι άνεμοι να είναι εξασθενημένοι, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες..


Πέμπτη 23/11/17 :

Για την Πέμπτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια, ωστόσο θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Δ. Πελοπόννησο και την Δ. Κρήτη. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη καθώς θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και το φαινόμενο της Πάχνης κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και τοπικά στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου(θάλασσα Κυθήρων) και στα Δωδεκάνησα ΒΔ 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 4 έως 17, η ελάχιστη στα ορεινά θα είναι γύρω στους -2, με -3, στα αν. ηπειρωτικά από 3 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς, στο αν. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς και στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 18 και τοπικά στην Κρήτη 19 βαθμούς κελσίου.


Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά το πρωί Δ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος. Άνεμοι ασθενείς και το πρωί στον Θερμαϊκό ΒΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Την Παρασκευή 24/11 από το μεσημέρι θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις από τα νοτιοδυτικά οι οποίες μέχρι το βράδυ θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Το Σάββατο 25/11 θα έχουμε λίγο πιο μουντό σκηνικό από ότι τις προηγούμενες ημέρες κυρίως στα ανατολικά τμήματα από κάποιες χαμηλές νεφώσεις, ή ομίχλες , και αραιές νεφώσεις μέσα στο Αιγαίο, όπου στην Κ. Μακεδονία, την αν. Θεσσαλία, την αν. Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν αποκλείεται να αφήσουν προς το απόγευμα λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή( σε μικρή πτώση κυρίως εκεί που θα χουμε περισσότερη συννεφιά) Την Κυριακή 26/11 θα έχουμε αραιές νεφώσεις, τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ωστόσο από το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές προς το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς στις ελάχιστες τιμές της. Τέλος την Δευτέρα 27/11 προβλέπεται αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το αν. Αιγαίο. 

                 Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου