Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Λίγες και επιλεκτικές θα είναι οι βροχές την Τρίτη-Τετάρτη στην χώρα - Βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προς το Σ/Κ

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται την Τρίτη ανατολικά με αποτέλεσμα να σημειωθούν λίγες αλλά επιλεκτικές όμως βροχοπτώσεις στα Δ-ΝΔ κυρίως τμήματα της χώρας. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



Τρίτη 31/10/17 :

Περιμένουμε τις πρωινές προ-μεσημβρινές ώρες ασθενείς τοπικές βροχές στην αν. Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν. Ενώ προς το απόγευμα βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης θα σημειωθούν στην Δ. Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.



Άνεμοι : θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3-4 και τοπικά κυρίως στον Πατραικό και το νότιο τμήμα του 5 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία : το πρωί θα κυμαίνεται στους 0 με -1 βαθμούς στα ορεινά της βόρειας κυρίως χώρας, στους 3 με 5 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 12 με 15 στα νησιά του Αιγαίου. Το μεσημέρι θα αγγίξει τους 9 με 10c στα ορεινά στους 17-19c στα υπόλοιπα και στους 18 με 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.



Αττική: Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά περιόδους μέχρι το μεσημέρι στην συνέχεια μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 18c



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά τμήματα, και στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ όπου στον Θερμαϊκό μέχρι το μεσημέρι θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16c



Την Τετάρτη 1/11 σε γενικές γραμμές θα χουμε νεφώσεις περισσότερες στα δυτικά,κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές στην δυτική-νοτιοδυτικη Πελοπόννησο. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν με ένταση 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα. Την Πέμπτη 2/11 τοπικές βροχές θα σημειώνονται αρχικά στο νότιο Ιόνιο και την Δ. Πελοπόννησο με βαθμιαία βελτίωση αργότερα, στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Ο βοριάς θα διατηρηθεί στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Τέλος την Παρασκευή 3/11 αλλά και το Σαββατοκύριακο 4-5/11 περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα, και μόνο την Παρασκευή θα έχουμε αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας. Οι βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο όπου το Σαββατοκύριακο θα αγγίξει  τους 19 με 21c στα ηπειρωτικά.

Καλή εβδομάδα σε όλους

                                           Με εκτίμηση :
                                      Θάνος Σταματόπουλος
                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου