Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκαιρη ανάπαυλα την Πέμπτη/Παρασκευή - Επανέρχονται οι βροχές το Σ/Κ , ενώ αρκετές βροχές/καταιγίδες θα χουμε και την ερχόμενη εβδομάδα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Δ. Ιταλία οργανώνεται τις τελευταίες ώρες κινούμενο Α-ΝΑ , επηρεάζοντας εκείνες τις περιοχές με βροχές και καταιγίδες, ενώ η χώρα μας καλύπτεται από υψηλό πεδίο πιέσεων με αποτέλεσμα να έχουμε γενικά καλό καιρό ,εξασθενημένους ανέμους και τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά..


Παρασκευή 10/11/17 

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κυρίως προς το μεσημέρι από τα δυτικά, που τη νύχτα στα βορειοδυτικά δεν αποκλείεται να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα έχουμε σχηματισμό τοπικών ομιχλών. 


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ όπου προς το απόγευμα θα φτάσουν τα 4-5 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 2-4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία  : θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 7 έως 18 βαθμούς, στα ορεινά από 2 έως 14, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 8 έως 19, στα δυτικά από 10 έως 20 , στο αν. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 20/21 βαθμούς και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 19 βαθμούς.


Αττική: Αραιές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.


Το Σάββατο 11/11 βροχές θα σημειωθούν στην δυτική-κεντρική και βόρεια βαθμιαία χώρα, στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιή συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι Ν-ΝΑ άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά-βόρεια. Την Κυριακή 12/11 από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν μπόρες/καταιγίδες, οι οποίες μέσα στη νύχτα προς την Δευτέρα 13/11 μέχρι το μεσημέρι θα απασχολούν τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής-νότιας-νοτιοανατολικής χώρας, άστατος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ θα υπάρχουν και ανοίγματα με καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι Ν-ΝΑ 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Τέλος την Τρίτη 14/11 υπάρχουν ενδείξεις για νέα αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν σε όλη την χώρα

Νεώτερα στοιχεία, στα επόμενα δελτία μας.

                   Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου