Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο την Πέμπτη- Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τσικνοπέμπτη) από τα βόρεια θα επηρεάσει κυρίως την Τουρκία, σε εμάς το μόνο που θα κάνει είναι, να ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο, και να ρίξει πρόσκαιρα τον υδράργυρο κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, δεν θα λείψουν και οι τοπικές συννεφιές από τα ανατολικά και νότια..



Αύριο Τσικνοπέμπτη 16/2/17 περιμένουμε τοπικές συννεφιές κυρίως προς το μεσημέρι στην Κ. Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ΑΝ-ΒΑ Στερεά, την Αν. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Β. Κρήτη, κατά τόπους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως στην αν. Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.
Άνεμοι : ΝΑ στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Β-ΒΑ στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά και στα νότια 8 μποφόρ. ** Στην Κρήτη λίγο προσοχή καθώς οι ριπές των ανέμων δεν αποκλείεται να ξεπερνούν κυρίως στα νότια τμήματα του νησιού  τα 8 με 9 μποφόρ **
Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια τους 7 με 12 βαθμούς, όπως επίσης και στα νησιά του Αιγαίου. Ενώ στα δυτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 βαθμούς.


Αττική : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγη συννεφιά κυρίως στα δυτικά και νότια της Περιφέρειας. Άνεμοι ΝΑ στον Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ, ΒΑ στην Χαλκιδική 4-6. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.


Την Παρασκευή(17/2) Θα έχουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στην δυτική και ηπειρωτική χώρα, με πιθανότητα βροχής στα δυτικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο(18/2) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και το Αν. Αιγαίο, ενώ την Κυριακή(19/2) και πάλι κυρίως στα δυτικά και το Αν. Αιγαίο, ενώ στα Βορειοδυτικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία σε άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 16 με 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς.

                         Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου