Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κρύο και βοριάδες το Σ/Κ, που θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο κινούμενο τις επόμενες ώρες Α-ΝΑ θα επηρεάσει μέσα στη νύχτα απόψε με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τη νότια Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο χαμηλό θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις των Βαλκανίων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βοριάδες το Σ/Κ να φτάνουν στο Αιγαίο  και τα 8 μποφόρ..



Αύριο Σάββατο 11/2/17 περιμένουμε νεφώσεις, λιγότερες θα είναι στην δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και το ΒΑ Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά στην Δ. Μακεδονία και την Θεσσαλία δεν αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα. Βαθμιαία ο καιρός στα προαναφερθέντα τμήματα θα βελτιωθεί. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και ΒΑ Στερεά, την Εύβοια, την Αν. Πελοπόννησο και λίγα χιόνια στα ορεινά, βαθμιαία ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί από πλευράς φαινομένων, γιατί η συννεφιά θα παραμείνει. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε στις Κυκλάδες την Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα, χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Κρήτης.  Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη κυρίως από το απόγευμα και στην συνέχεια.
Άνεμοι : ΒΑ στο Ιόνιο 4-6 και τοπικά στον Πατραικό πρόσκαιρα οι ριπές τους έως 7 μποφόρ. Β-ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο κυρίως στο δυτικό-κεντρικό-νοτιοδυτικό και βόρειο 6-8, ενώ από τις Κυκλάδες και ΝΑ θα πνέουν Β 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 8 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 9, στα δυτικά τους 13 με 14 και στο Αιγαίο τους 10 με 14 βαθμούς.



Αττική : Τοπικές βροχές κυρίως το πρωί στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού, και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 700m. Άνεμοι Β-ΒΑ 5-7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Συννεφιά με πιθανότητα χιονόνερου ή χιονιού στο εσωτερικό της περιφέρειας πάνω από τα 500-600m. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-5 και στην Χαλκιδική 6-7 μπ. Θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς.

Την Κυριακή(12/2) Συννεφιά θα έχουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Β. Κρήτη, όπως επίσης και στην Δ-Κ Μακεδονία, λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν στην αν. Θεσσαλία, την Β. Εύβοια και την ΒΑ. Στερεά και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θυελλώδεις οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7-8 μπ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση.
Την Δευτέρα(13/2) Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού όπως της Κυριακής..
Την Τρίτη(14/2) Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, καθώς οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη..

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους 
        
                    Επιμέλεια:Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου