Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιξιάτικος καιρός την Πέμπτη-Παρασκευή με νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας- Αλλαγή του καιρού το Σ/Κ και από τα ΒΔ με βροχές

Ομαλό πεδίο υψηλών πιέσεων θα καλύπτει την περιοχή μας και αύριο Πέμπτη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η καλοκαιρία να διατηρηθεί σε όλη την χώρα..


Αύριο Πέμπτη 23/2/17 θα έχουμε ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ομίχλες θα σχηματιστούν νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, καθώς και σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές ( όπως στο Θρακικό και στον Κορινθιακό κόλπο ) οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα αποτελούν παρελθόν. 
Αραιές συννεφιές κυρίως προς το μεσημέρι θα έχουμε στα δυτικά και το Αν. Αιγαίο με μικρή πιθανότητα το βράδυ στα δυτικά να ψιχαλίσει ή να βρέξει για λίγο τοπικά.
Άνεμοι : Δ-ΝΔ 3-5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία : Σε νέα άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια στους 19 βαθμούς, 17 στα δυτικά, 19 με 20 στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 16 με 18 βαθμούς στο Αιγαίο.


Αττική : Αίθριος καιρός, περιορισμένη ορατότητα το πρωί από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αίθριος καιρός, περιορισμένη ορατότητα το πρωί από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Την Παρασκευή(24/2) λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην δυτική Ελλάδα και τα νησιά του αν. Αιγαίου. Άνεμοι ΝΔ 4-6 και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 19 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο(25/2) προβλέπεται μεταβολή του καιρού κυρίως  προς το μεσημέρι και από τα ΒΔ με βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν τα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα και από το βράδυ τα νησιά του αν. Αιγαίου. Οι άνεμοι Ν 5-7 και τοπικά στα πελάγη και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας 8 μποφόρ, οι οποίοι θα μεταφέρουν και σκόνη από την Αφρική. H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει υψηλή για την εποχή. Την Κυριακή της Αποκριάς άστατος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, όπου την Κ.Δευτέρα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση.

                            Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου