Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Βοριάδες και κρύο την Τρίτη- Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από την Παρασκευή

Θα παραμείνει και αύριο Τρίτη ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Βαλκανίων με τις χαμηλές με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βοριάδες να φτάνουν στο Αιγαίο έως και τα 8 μποφόρ..



Για αύριο Τρίτη 14/2/17 περιμένουμε λίγη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές και αρκετή ηλιοφάνεια, περισσότερη θα είναι στην Θεσσαλία την Αν. Στερεά, την Εύβοια τις Κυκλάδες και την Β. Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια τμήματα και λίγες τοπικές χιονοπτώσεις-νιφαδοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Βαθμιαία από αργά το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα βόρεια..
Άνεμοι : Στο Ιόνιο Α-ΒΑ 3-5 και τοπικά στον Πατραικό πρόσκαιρα οι ριπές τους έως 6 μποφόρ. Β-ΒΑ στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια στους 7 με 9 βαθμούς, και στην δυτική και νότια Ελλάδα τους 9 με 11.


Αττική : Συννεφιά μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά με πιθανότητα χιονόνερου στα παράκτια και χιονιού στα υπόλοιπα. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγη συννεφιά η οποία από το μεσημέρι θα διαλυθεί. Άνεμοι Β-ΒΑ στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.
Την Τετάρτη(15/2) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη την Ελλάδα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς. Την Πέμπτη(16/2) Θα έχουμε ένα πέρασμα μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής από τα βόρεια η οποία θα επηρεάσει κυρίως την Τουρκία, σε εμάς το μόνο που έχει να κάνει είναι, να ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας πάλι τα 6-7 μποφόρ, και να ρίξει την θερμοκρασία κατά 2 με 3oC.. Δεν θα λείψουν και οι τοπικές συννεφιές από τα ανατολικά ηπειρωτικά. Όλα αυτά θα είναι πρόσκαιρα καθώς από την Παρασκευή(17/2) Ο καιρός θα ξανά βελτιωθεί, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα αισθητή άνοδο από τα δυτικά..
Καλή εβδομάδα σε όλους 

                              Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου