Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες Περιοριζόνται τα φαινόμενα την Τετάρτη (στα ανατολικά-νότια )- Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο καλά οργανωμένο με μετωπικές δραστηριότητες κινείται ανατολικά και θα επηρεάσει την χώρα μας. Βέβαια αύριο Τρίτη θα έχουμε και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές, μετά το πέρας του ψυχρού μετώπου όπου θα έχουμε μέσα στη νύχτα..


Αύριο Τρίτη 7/2/17 περιμένουμε βροχές σε όλη την χώρα, θα υπάρχουν όμως μέσα στην ημέρα και ανοίγματα με ηλιοφάνεια κυρίως στην ανατολικά ηπειρωτικά - την κεντρική και βόρεια χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν προς το μεσημέρι στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπως επίσης στο Κεντρικό Ιόνιο και την Δυτική κεντρική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο( κυρίως προς το βράδυ ). Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. 


Άνεμοι: Ν 6-7 και αρχικά το πρωί στο Αν. Αιγαίο 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι στο Ιόνιο στο δεύτερο μισό της ημέρας σε Α-ΒΑ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 16 και στο Αιγαίο τους 11 με 14 βαθμούς.
Αττική : Κατά την διάρκεια της νύχτας περιμένουμε μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Το πρωί θα σημειώνονται βροχές ή και πιθανές τοπικές καταιγίδες, μέσα στην ημέρα ο καιρός θα καταστεί άστατος με λίγες τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5-6 και το πρωί στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Κι εδώ μέσα στη νύχτα θα έχουμε ένα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες. Αύριο ο καιρός θα είναι άστατος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, και τοπικές βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.
Την Τετάρτη(8/2) Οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Α-ΒΑ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη(9/2) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά προσήνεμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4-6 μπ. Ενώ την Παρασκευή(10/2) Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά-κεντρικά και νότια τμήματα, χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι εως 7 μποφόρ στα πελάγη. Θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση.
                                                             
                                  Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου