Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Τοπικές βροχές την Τρίτη στα ανατολικά και νότια- Καλοκαιρία και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Βαρομετρικό χαμηλό στο ανοιχτά τμήματα του Νοτίου Ιονίου κινείται Α-ΝΑ, και αυτή θα είναι η αιτία των βροχών το επόμενο εικοσιτετράωρο(Τρίτη) κυρίως στην Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη ανατολική και νότια Ελλάδα..



Για αύριο Τρίτη 21/2/17 Θα έχουμε συννεφιά κυρίως στην νότια Ελλάδα με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και την ΒΑ Στερεά, με μικρή πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες κυρίως στην ΝΔ Πελοπόννησο. Πιθανότητα για λίγες, τοπικές βροχές υπάρχει και για τις Κυκλάδες, την Δ. Κρήτη και τα νησιά του Αν. Αιγαιού, στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, ενώ από το απόγευμα θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις από τα βόρεια, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν στα βόρεια.
Άνεμοι : Θα στραφούν στο Ιόνιο σε ΒΔ 4-6 μπ. Ασθενείς οι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά Β 2-4μπ.
Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια στους 14 βαθμούς, στα δυτικά και ηπειρωτικά τους 15 και στο Αιγαίο τους 15 με 16 και τοπικά στην Β. Κρήτη 17 βαθμούς.



Αττική : Συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα βροχής μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση αργότερα, άνεμοι ΒΑ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις τοπικά λίγο πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.



Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή(22-24/2) θα έχουμε καλοκαιρία στην χώρα με λίγες νεφώσεις, που την Πέμπτη και την Παρασκευή στα δυτικά και το Αν. Αιγαίο θα είναι πιο πυκνές, όπου το βράδυ της Παρασκευής δεν αποκλείεται στα ΒΔ να αφήσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ 4-6 κυρίως την Παρασκευή. Ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο ξεπερνόντας τοπικά κυρίως προς την Παρασκευή τους 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Όσον αναφορά για τον καιρό του Τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα , καθώς υπάρχει διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων, κατά πάσα πιθανότητα να υπολογίζουμε με άστατο καιρό, χωρίς κάτι το ακραίο (από κύμα ψύχους κλπ.)
Καλή εβδομάδα σε όλους

                      Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου