Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Νοτιοδυτικοί άνεμοι και άνοδο της θερμοκρασίας το Σ/Κ- Μεταβολή του καιρού την Κυριακή-Δευτέρα από τα ΒΔ- Βελτίωση του καιρού από την Τρίτη

Βαρομετρικό χαμηλό στην Β. Ιταλία κινείται Α-ΝΑ, στην χώρα μας κατά την διάρκεια του νέου εικοσιτετράωρου(Σάββατο) θα πνέουν ΝΔ άνεμοι μέχρι τα 5 μποφόρ, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το Αν. Αιγαίο.



Για το Σάββατο 18/2/17 περιμένουμε αραιή συννεφιά σε όλη την χώρα και αρκετή ηλιοφάνεια. Πιο πυκνή θα είναι η συννεφιά στην δυτική Ελλάδα και το Αν. Αιγαίο, όπου στην Δ. Ελλάδα, την Ήπειρο, και  βαθμιαία στην Δ. Μακεδονία και τα νησιά του Αν. Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν.
Άνεμοι : Θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις 3-4 και τοπικά στις δυτικές Κυκλάδες και την θάλασσα Κυθήρων 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο τους 14 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 17 βαθμούς.



Αττική : Αραιή συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου.



Την Κυριακή(19/2) Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην δυτική-κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα   λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι ΝΔ άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς. Την Δευτέρα(20/2) Αρχικά θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Ενώ παράλληλα ο καιρός από τα ΒΔ θα αρχίσει να βελτιώνεται. Θα διατηρηθούν οι ΝΔ άνεμοι και η θερμοκρασία γύρω στους 14 με 16 βαθμούς. Την Τρίτη(21/2) Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός και μόνο το πρωί στα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται τοπικές βροχές η οποίες και εκεί γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι  θα στραφούν σε ΒΔ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Καλοκαιρία και άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη(22/2)

Καλό Σ/Κ σε όλους                          
                             Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου