Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μεταβολή του καιρού το Σ/Κ με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως την Κυριακή- Σχετική βελτίωση του καιρού την Κ. Δευτέρα χωρίς να λείψουν και οι τοπικές βροχές

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας αύριο Σάββατο με τοπικές βροχές από τα ΒΔ οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας..




Για αύριο Σάββατο 25/2/17 περιμένουμε συννεφιά με τοπικές βροχές αρχικά στα ΒΔ, και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και το Β. Αιγαίο. Εκτός θα μείνουν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μόνο στην Ρόδο υπάρχει το πρωί κάποια πιθανότητα βροχής. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στην δυτική-κεντρική και νότια Ελλάδα.
Άνεμοι : ΝΑ στο Ιόνιο 5-7 μπ. Ν-ΝΔ στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια και δυτικά τους 15 με 16 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 22 στην Β. Κρήτη.



Αττική : Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν, και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.



Την Κυριακή της αποκριάς(26/2) περιμένουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα δυτικά-ηπειρωτικά τα βόρεια και το Β. Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.Άνεμοι ΒΑ στο Β. Αιγαίο 5-6 μπ. Α-ΝΑ στην υπόλοιπη χώρα 4-5 και στο Ιόνιο 6-7 μπ. Θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένεται να φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς στα βόρεια και γύρω στους 15 με 17 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Την Κ. Δευτέρα(27/2) άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές  στην Αν. Θεσσαλία, στην Αν. Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Την Τρίτη(28/2) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη την χώρα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο από τα δυτικά προς τα ανατολικά

Καλό τριήμερο σε όλους και καλή Σαρακοστή

                            Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου