Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Πέμπτη 13/10/16- Ο καιρός έως την Δευτέρα

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας
Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός από αύριο στην χώρα μας, καθώς τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν την Δ-Κ Μεσόγειο τουλάχιστον για το επόμενο 3-4 ήμερο δεν προβλέπονται να μας επηρεάσουν.


Για αύριο Πέμπτη περιμένουμε καλό καιρό στην χώρα με κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής, τοπικές νεφώσεις θα έχουμε και στα ΒΑ όπως επίσης από το απόγευμα στα ΒΔ και την Δ. Κρήτη. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές ώρες στις ευπαθείς ομίχλες περιοχές.

Άνεμοι : Θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ 3-5 bf. Στο Αιγαίο ΒΔ 3-5 bf. 
Η θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 24-26 βαθμούς. Στα ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 17-19 βαθμών, ενώ στα νησιά αναμένεται να φτάσει τους 21-26 ενώ στην Κρήτη έως και τους 28 βαθμούς κελσίου.


Αττική: Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με λίγα σύννεφα μέσα στην ημέρα. Άνεμοι : Δ-ΒΔ 3-5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσ/νικη: Αίθριος καιρός κι εδώ, λίγα σύννεφα μέσα στην ημέρα και κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι : Αρχικά ΒΔ 3-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς, γύρω από την πόλη υπολογίστε 2-4 βαθμούς πιο χαμηλή την ελάχιστη θερμοκρασία.
Την Παρασκευή θα έχουμε καλό καιρό σε όλη την χώρα με πιθανές λίγες τοπικές νεφώσεις προς το απόγευμα στα Βόρειοανατολικα. Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση 6 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας. Στο Ιόνιο ΝΑ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία : δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.
Το Σάββατο θα παραμείνει ο σχετικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές, θα σχηματιστούν όμως τοπικές συννεφιές στα κεντροβόρεια τμήματα και στα υπόλοιπα δυτικά-βόρεια άνευ όμως σημασίας. Άνεμοι : Στο Αιγαίο Β 5-6 μποφόρ, ΝΑ στο Ιόνιο 3-5. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια λόγω του βοριά 23-24 βαθμούς. Στα δυτικά θα ανέβει λίγο φτάνοντας τους 26-27 βαθμούς.
Την Κυριακή φαίνεται ότι ο καιρός θα διατηρηθεί καλός στα νότια τμήματα της χώρας μας, αλλά από τα δυτικά-βόρεια προβλέπεται αλλαγή του καιρού με βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες. Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 5-6 ΝΑ στο Ιόνιο 4-5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος την Δευτέρα περιμένουμε περισσότερες βροχές κυρίως στα πιο κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορά προς νότο. Νεώτερα στα επόμενα δελτία.
                                                       
                           Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου