Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Διατηρείται και αύριο Παρασκευή 28/10 η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας | Η τάση του καιρού έως την Τρίτη 1/11

Καλησπέρα σας
Θα διατηρηθούν και αύριο Παρασκευή(28/10) οι βροχές στις περισσότερες περιοχές, οι ενισχυμένοι ανέμοι καθώς και το κρύο.
Αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο Τυρρηνικό Πέλαγος και κινείται ΝΑ.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Παρασκευή (ανήμερα της εθνικής μας εορτής)

Εκτός από την Αν. Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου,τα Δωδεκάνησα τις νότιες Κυκλάδες και την κεντρική και ανατολική Κρήτη όπου εκεί θα έχουμε συννεφιά και διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό, στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώνονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στην δυτική-νοτιοδυτική Ελλάδα. Ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου άνω των 1500-1600μ. όσον αναφορά στο υψόμετρο. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Δ. Κρήτη και τις βόρειες Κυκλάδες προς το βράδυ. Στην βόρεια Ελλάδα σχετικά γρήγορα και κυρίως προς το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν προς το βράδυ να περιορίζονται  στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και νοτιότερα.


Άνεμοι : Θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο θα είναι Α-ΒΑ 7-8 και στα ανοιχτά των Κυθήρων και της ΝΔ πελοποννήσου πρόσκαιρα και 9 μποφόρ. Στο Αιγαίο Β-ΒΑ 6-8 μποφόρ. Ενώ στα ΝΑ οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι σε σχέση με το υπόλοιπο Αιγαίο εδώ Β 4-5 μποφόρ.


Θερμοκρασία : θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα, μονοψήφιες τιμές στα ορεινά το πολύ 7-9 βαθμούς 13-15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 16-19 στα νησιά του Αιγαίου. Βέβαια στα ΝΑ ο υδράργυρος θα ξανά αγγίξει τους 20-22 βαθμούς κελσίου.

Αττική : Συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με τοπικές βροχές κατα διαστήματα. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ. Άνεμοι Β-ΒΑ 6-7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ώς 16-17 βαθμούς αντίστοιχα.


Θεσσαλονίκη : Συννεφιά με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί, περισσότερες κυρίως στα πιο δυτικά τμήματα της περιφέρειας. Από ότι φαίνεται η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει χωρίς βροχή. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 και στην Χαλκιδική 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.


Το Σάββατο σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια και μόνο μέχρι το μεσημέρι στην Β. Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Άνεμοι Β 6-7 μποφόρ με τάση εξασθένησης κυρίως προς το βράδυ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή το κρύο θα παραμείνει αισθητό κυρίως την νύχτα και νωρίς το πρωί όπου σε ορισμένες ορεινές περιοχές ο υδράργυρος θα κατέβει και κάτω από το 0.
Την Κυριακή προβλέπεται καλός καιρός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με πιθανότητα βροχής/καταιγίδας κυρίως στην Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι. Άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά Β 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 
Τέλος την Δευτέρα θα έχουμε  τοπικές συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά με πιθανότητα βροχής. Άνεμοι δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 Υ.Γ Υπάρχουν ενδείξεις για πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού την ερχόμενη Τρίτη με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κάποια φαινόμενα κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα
Νέωτερα στα επόμενα δελτία καιρού
Καλό τριήμερο σε όλους !

                               Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου