Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Σάββατο 22/10/16- Η τάση του καιρού έως στην 28η Οκτωβρίου

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΒΑ το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) και θα επηρεάσει την χώρα μας με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα και όχι μόνο.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Σάββατο 22/10/16

Αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά με γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα έχουμε συννεφιές οι οποίες θα δίνουν τοπικές βροχές κατά βάση ασθενούς έως μέτριας έντασης χαρακτήρα όπως επίσης και στην Βόρεια Ελλάδα. Μεγαλύτερα θα παραμείνουν τα διαστήματα ηλιοφάνειας στην νότια νησιωτική χώρα και στα νησιά του αν. Αιγαίου. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου όπου θα σημειώνονται διάσπαρτες μπόρες/τοπικές καταιγίδες.



Άνεμοι : Δ-ΝΔ στο Ιόνιο 3-4 ΝΔ στο Αιγαίο 4-6 και στα ΝΑ ΒΔ 4-5 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια γύρω στους 16-20 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά γύρω στους 22-25, ενώ στα νησιά αναμένεται να φτάσει γύρω στους 21-25 βαθμούς.









Αττική : Συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Άνεμοι ΝΔ 3-4 και στα ανοιχτά έως 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.


   

Θεσσαλονίκη : Συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με πιθανές τοπικές βροχές. Άνεμοι από Α διευθύνσεις κατά βάση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.



Την Κυριακή θα έχουμε τοπικές συννεφιές με τοπικές βροχές αρχικά στα νησιά του αν. Αιγαίου και στην Κ. Μακεδονία. Άνεμοι δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, πιο τοπικά στην Κρήτη ακόμα και τους 27-28 βαθμούς.
Την Δευτέρα/Τρίτη καλός θα είναι ο καιρός στην χώρα με τοπικές συννεφιές από την Στερεά και βορειότερα μέχρι και την Κ. Μακεδονία μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά στα προαναφερθέντα τμήματα. Άνεμοι Β στο Αιγαίο όπου την Τρίτη θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.
Τέλος φαίνεται ότι φέτος το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου να έρχεται στην ώρα του αφού την ερχόμενη Τετάρτη 26/10 ο καιρός θα είναι καλός στην χώρα.
Από κει και μετά από την 27/10 και την 28ή Οκτωβρίου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία προβλέπεται αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Θα το δούμε καλύτερα τις επόμενες ημέρες.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

                        Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου