Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Σάββατο 15/10/16- Αλλαγή του καιρού περιμένουμε από την Δευτέρα και μετά

Καλησπέρα φίλες και φίλοι
Το Βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στην Κ. Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ και δεν πρόκειται να μας επηρεάσει προς το παρών. Έτσι ο καιρός θα παραμείνει καλός και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο).


Πιο αναλυτικά:

Αύριο Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές συννεφιές στην Κεντρική Μακεδονία, στην Αν. Θεσσαλία και τις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται κυρίως στην Κ. Μακεδονία να αφήσουν κάποια τοπική βροχή. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, ενώ στα ΒΔ γρήγορα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται αραιές συννεφιές στα περισσότερα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Ενώ από το βράδυ φαίνεται ότι  η συννεφιά θα περιοριστεί στην Κ. Μακεδονία, στην υπόλοιπη χώρα μέχρι και το τέλος του Σαββάτου ο καιρός θα διατηρηθεί καλός.

Άνεμοι : Στο Ιόνιο ΝΑ 4-5 και στα ανοιχτά έως 6 bf, στο Αιγαίο Β-ΒΑ 5-6 και τοπικά στα ΝΑ έως 7 bf.



Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στα δυτικά στους 26-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24-25, στα βόρεια τους 19-20 βαθμούς, στα νησιά τους 22-25 ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 17-19 βαθμών. 

Αττική: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μέσα στην ημέρα κυρίως στα βόρεια του νομού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 και στα ανατολικά έως 6 bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσ/νικη: Εδώ θα έχουμε καταδιαστήματα τοπικές συννεφιές αλλά και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι Α-ΝΑ 3-4 bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε συννεφιές από τα δυτικά οι οποίες θα κινηθούν ανατολικότερα, ενώ κυρίως προς το απόγευμα-βράδυ θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα ΒΔ και βαθμιαία στην Κ. Μακεδονία. Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 4-5. ΝΑ στο Ιόνιο με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά φτάνοντας τους 27-28 βαθμούς κελσίου.
Την Δευτέρα περιμένουμε αλλαγή του καιρού με συννεφιές, μουντό-βαρύ καιρό  με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι Β στο Αιγαίο έως 7 bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στα βόρεια, στα νότια και την Δευτέρα θα κάνει ζέστη με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 25-27 βαθμούς κελσίου.
Την Τρίτη περιμένουμε συννεφιά στα ανατολικά και νότια κυρίως με τοπικές βροχές όπως και στην Β. Κρήτη. Άνεμοι Β στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα κι έτσι αναμένεται να φτάσει το πολύ στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς αργά το μεσημέρι.
Τέλος την Τετάρτη περιμένουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

                                  Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου