Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τρίτη 11/10/16- Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο

Καλησπέρα φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα
Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα κινηθεί ανατολικά συνοδευόμενο από μετωπικές δραστηριότητες και θα δώσει βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια, όπως επίσης και στο Βόρειο Αιγαίο.



Πιο αναλυτικά :
Αύριο Τρίτη αναμένεται νέο κύμα βροχοπτώσεων/καταιγίδων να επηρεάσει την χώρα, αρχικά στα ΒΔ και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά-ηπειρωτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα όπως επίσης και το Β. Αιγαίο. Τα φαινόμενα τοπικά ενδέχεται να είναι έντονα εκτός από τα δυτικά-βορειοδυτικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Φαίνεται να μένουν εκτός οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου εκεί θα έχουμε μόνο αραιές συννεφιές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι ΝΔ 4-5 και στα πελάγη έως 6 bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική: Αρχικά μέσα στην νύχτα θα έχουμε αστάθεια στον Σαρωνικό με πιθανές μπόρες/καταιγίδες. Αύριο θα έχουμε άστατο καιρό στον Νομό με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατα διαστήματα και κυρίως προς το μεσημέρι-νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.Άνεμοι Ν 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη : Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού εδώ με βροχές και καταιγίδες κατα διαστήματα. Άνεμοι ΝΑ 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.



Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά-βόρεια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά
Την Πέμπτη/Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την χώρα. Άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες κυρίως από την Παρασκευή με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία στην ανατολική Ελλάδα.

                             Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου