Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Περιορίζονται τα φαινόμενα αύριο Τρίτη θα μας μείνουν οι βοριάδες οι συννεφιές αλλά και η έντονη ψύχρα/ Ο καιρός έως την Παρασκευή

Καλησπέρα φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα.
Αλλαγή παρουσίασε σήμερα ο καιρός στην χώρα κυρίως στα ανατολικά, αφού  οι άνεμοι άρχισαν να ενισχύονται τις τελευταίες ώρες και η θερμοκρασία και αυτή άρχισε να πέφτει από βορά προς νότο. Ισχυρός θα παραμείνει και αύριο ο συνδυασμός των υψηλών πιέσων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε αύριο θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας έως και τα 8 μποφόρ



Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 18/10/16

Αύριο Τρίτη περιμένουμε και πάλι στην Κ. Μακεδονία την Αν. Θεσσαλία την Αν. Στερεά,Εύβοια την αν. Πελοπόννησο και την Β. Κρήτη καταδιαστήματα αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ίσως αφήσουν στο διάβα τους κάποιες τοπικές βροχούλες όχι κάτι το σημαντικό. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε εναλλαγές διαστημάτων με ηλιοφάνειας και κατά περιόδους αυξημένης συννεφιάς. 

Άνεμοι: Β στο Αιγαίο 6-7 και καταδιαστήματα έως 8 μποφόρ κυρίως στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα πνέουν από Α-ΝΑ έως ΒΑ 3-5 μποφόρ. 



Θερμοκρασία: Θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, γύρω στους 13-15 βαθμούς θα έχουμε στα βόρεια, τους 18-20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 21-22 στα δυτικά και στα πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Στα ορεινά το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά τους 11-12 βαθμούς Κελσίου.
Υ.Γ Να επισημάνουμε ότι στο Αιγαίο, γύρω από το πέλαγος και οι περιοχές που βλέπουν προς αυτό η αίσθηση της έντονης ψύχρας θα είναι αρκετά αισθητή.


Αττική :  Συννεφιές παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Άνεμοι Β-ΒΑ 5-7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς στο Λεκανοπέδιο.



Θεσ/νικη : Τοπικές συννεφιές παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-5 μποφόρ, στην Χαλκιδική έως 6. Θερμοκρασία από 12 έως 15-16 βαθμούς.



Την Τετάρτη/Πέμπτη θα έχουμε τοπικές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές όπου κυρίως την Πέμπτη θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά στο Αιγαίο Β 4-6 μποφόρ. Ν στο Ιόνιο 4-6. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή θα κυμαίνεται γύρω στους 21-22 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Τέλος την Παρασκευή προβλέπεται μεταβολή του καιρού αρχικά στα δυτικά-νότιοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με αξιόλογες βροχές/καταιγίδες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Άνεμοι Ν 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση εξ'΄αιτίας των φαινόμενων.

                            Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου